WebFazek Leves Kolbászos káposztaleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg savanyú káposzta,
25 dkg vegyes leveszöldség,
1 kis szál füstölt kolbász,
2 dl tejföl,
1 babérlevél,
1 kis fej vöröshagyma,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál liszt,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
só és törött bors ízlés szerint.

Elkeszites
A savanyú káposzta levét leszûrjük és félretesszük. A káposztát nagyon apróra összevágjuk, a zöldséget tisztítás után vékonyka csíkokra aprítjuk. A vöröshagymát finomra metéljük, majd a felforrósított olajon üvegesre fonnyasztva, a tûzrõl lehúzzuk, és rászórjuk a paprikát. Gyorsan összekeverjük, és azonnal ráöntünk 2 evõkanál vizet. Ezután a tûzre visszatesszük, és rádobjuk a zöldséget. Pár percnyi pirítás után hozzáadjuk a káposztát, és együtt pirítjuk tovább 5 percig, közben folyamatosan keverjük, hogy ne éghessen le az alja. Kétliternyi vizet ráöntünk, és felforraljuk. Közben a kolbászt meleg vízben megmossuk, így könnyen lehúzhatjuk a bõrét. Karikákra vágjuk, és hozzátesszük a forrásban lévõ leveshez. Beletesszük még a babérlevelet. A levest csak akkor sózzuk meg, ha a kolbász legalább 5 percet fõtt. (A füstölt kolbász sós, vigyázzunk, nehogy elsózzuk!) Meg is borsozzuk, majd addig fõzzük, amíg a zöldség is, meg a káposzta is megpuhul. A lisztet fél dl vízzel és a tejföllel simára keverjük, és a forrásban lévõ levet behabarjuk vele. Folyamatosan kevergetve 5 percig forraljuk. Megkóstolva, a félretett savanyúkáposzta-lével és csipetnyi cukorral pikánsra ízesíthetjük. (Ha a káposzta nagyon savanyú, szûrõben, hideg víz alatt mossuk át.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997