



















|
Hozzávalók:
25 dkg gomba,
2 dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 zöldpaprika,
1 hegyes csípõs paprika,
1 paradicsom,
2 gerezd fokhagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 evõkanál olaj,
1 csapott evõkanál liszt,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál só,
késhegynyi törött fekete bors.
|
 |
A gombát megtisztítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A hagymát hámozás után
finomra aprítjuk, és az olajjal együtt fazékba rakjuk. Egy-két percnyi
fonnyasztás után az edényt a tûzrõl lehúzzuk, majd belekeverjük a pirospaprikát,
és azonnal rátesszük a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk, ezután visszatesszük a
tûzre. Befedve addig pároljuk a saját levében, amíg zsírjára nem sül. Ekkor
hozzáadjuk a vékony szeletekre vágott zöldpaprikát, és aki szereti, karikákra
vágott csípõs paprikával is ízesítheti. Beletesszük a finomra metélt
petrezselyemzöld felét és a zúzott fokhagymát. Felöntjük 1 liternyi vízzel, és
5 percig forraljuk. Közben a lisztet simára keverjük a tejföllel és egy-két
evõkanálnyi levessel, majd a habarékot beleöntjük a forrásban lévõ levesbe.
Kevergetve néhány percig forraljuk, végül a felkockázott paradicsomot és a
megmaradt petrezselyemzöldet is hozzáadjuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|