WebFazek Leves Burgonyás brokkolikrémleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg mirelit (vagy friss) brokkoli,
2 dl tejföl,
1 tyúkhúsleveskocka,
1 evõkanál krumplipehely,
1 teáskanál Vegeta,
1 teáskanál citromlé,
csipetnyi cukor.

Elkeszites
A még fagyos brokkolit 1 liternyi, forrásban lévõ vízbe tesszük. Ezután belerakjuk a húsleveskockát, beleszórjuk a Vegetát, és néhány perc alatt majdnem puhára fõzzük. (Ha friss brokkoliból készítjük, a brokkolit jól mossuk meg, szûrõben csöpögtessük le, és a szárát - ha szükséges - vékonyan hántsuk le. Ha a brokkoli már öreg, elõfordul, hogy bõrszerû hártya fedi.) A majdnem puha brokkolit leszûrjük. Felét félretesszük. A másik felét pedig 3 dl levessel a turmixgép poharába tesszük. Hozzáöntjük a tejfölt és a citromlevet, majd a krumplipelyhet is beleszórjuk. Addig keverjük, amíg sûrû, pépes massza lesz belõle. A brokkolipépet visszaöntjük a leveses fazékba, és kevergetve felforraljuk. Egy-két percig fõzzük. A levest csészékbe elosztjuk, és mindegyik adag tetejére teszünk a félretett brokkoliból.
Nemcsak melegen, hanem hidegen is nagyon jó.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997