



















|
Hozzávalók:
50 dkg mirelit (vagy friss) brokkoli,
2 dl tejföl,
1 tyúkhúsleveskocka,
1 evõkanál krumplipehely,
1 teáskanál Vegeta,
1 teáskanál citromlé,
csipetnyi cukor.
|
 |
A még fagyos brokkolit 1 liternyi, forrásban lévõ vízbe tesszük. Ezután
belerakjuk a húsleveskockát, beleszórjuk a Vegetát, és néhány perc alatt
majdnem puhára fõzzük. (Ha friss brokkoliból készítjük, a brokkolit jól mossuk
meg, szûrõben csöpögtessük le, és a szárát - ha szükséges - vékonyan hántsuk
le. Ha a brokkoli már öreg, elõfordul, hogy bõrszerû hártya fedi.) A majdnem
puha brokkolit leszûrjük. Felét félretesszük. A másik felét pedig 3 dl levessel
a turmixgép poharába tesszük. Hozzáöntjük a tejfölt és a citromlevet, majd a
krumplipelyhet is beleszórjuk. Addig keverjük, amíg sûrû, pépes massza lesz
belõle. A brokkolipépet visszaöntjük a leveses fazékba, és kevergetve
felforraljuk. Egy-két percig fõzzük. A levest csészékbe elosztjuk, és mindegyik
adag tetejére teszünk a félretett brokkoliból. Nemcsak melegen, hanem hidegen
is nagyon jó.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|