WebFazek Leves Újházy-tyúkhúsleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg tyúkhús,
100g kelkáposzta,
1 zöldpaprika,
1 paradicsom,
1 fej hagyma,
10-15 szem bors,
1 mk. sáfrányos szeklice,
2 gerezd fokhagyma, só,
400g vegyes leveszöldség,
100g gomba,
100g karfiol/spárga,
100g zöldborsó (mélyhûtött),
50g cérnametélt,
néhány szál petrezselyem.

Elkeszites
A tyúkhúst hideg vízben feltesszük fõni. Ha felforrt, hozzáadjuk a kelkáposztát, a zöldpaprikát, a paradicsomot, a hagymát egészben, teatojásba zárva a borsot, a sáfrányos szeklicét, a fokhagymát, és kissé megsózzuk. Fedõ alatt, éppen csak gyöngyöztetve 1 órán át fõzzük. Beletesszük a megtisztított, nagyobb hasábokra vágott leveszöldséget, és további 1 órán át fõzzük. A zöldborsót, a megtisztított, felaprózott gombát és karfiolt/spárgát egy lábaskában, 2 merõkanál húslevessel, fedõ alatt puhára pároljuk, melegen tartjuk. Külön edényben, egy kevés húslevesben kifõzzük a cérnametéltet. A fõtt tyúkhúst kiemeljük a levesbõl, kisebb darabokra bontjuk, elõmelegített tálba tesszük. A zöldséget vékony csíkokra vágjuk, a párolt zöldségekkel és a tésztával együtt a húshoz adjuk. A forró leves tetejérõl leszedjük a zsírt, a hús tetejére, a tálba szûrjük, meghintjük vágott petrezselyemmel és azonnal tálaljuk. Érdekesség: ez a szinte egytálétel Újházy Edérõl, a századforduló népszerû pesti színészérõl kapta a nevét.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997