WebFazek Leves Kolbászleves
Kolbászos lencseleves
Májgombócleves
Hamis Gulyásleves
Tárkonyos bableves
Újházy-tyúkhúsleves
Hideg nektarinleves
Kelbimbóleves
Májpüréleves
Almás csirkeleves
Lebbencsleves
Húsos zöldbableves
Tejfölös karalábéleves
Erdélyi gombócleves
Jeges citromleves
Magyaros gombaleves
Spárgakrémleves
Paradicsomkrém-leves
Sajtgombócleves
Üdítõ céklaleves
Pikáns sajtleves
Petrezselyemkrém-leves
Csodás meggyleves
Szilveszteri korhelyleves
Karfiolleves
Csülkös krumplileves
Daragaluska-leves
Tárkonyos csülökleves
Citromos tojásleves
Zöldséges bableves
Kelkáposztaleves
Boros narancskrémleves
Citromos kacsaaprólék-leves
Zöldségkrémleves
Paradicsomkrém-leves
Kolbászleves
Reform céklaleves
Kolbászos káposztaleves
Tormás malacaprólék-leves
Maceszgombócleves
Burgonyás brokkolikrémleves
Éjféli borscs
Kelkáposztás fazék
Tárkonyos zöldbableves
Szoljanka
Hagymás felfújt
Szoljanka Kátya módra
Zöldségleves csülökkel, babbal, tésztával
Francia hagymaleves
Túrógombóc leves
Anci kedvence ( lehetne )
Palócleves
Vadászleves rókagombával
Marhagulyás
Káposztás bableves füstölt marhaszeggyel
Svábleves
Görög gyümölcsleves TUSI & TARÁNY
Hideg zöldségleves
Tokleves
Répaleves
Répaleves
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
10 dkg füstölt kolbász,
25 dkg vegyes leveszöldség,
1 dl tejföl,
1 csapott evõkanál finomliszt,
1 evõkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
1 teáskanál piros fûszerpaprika
     (csipetnyi erõspaprika is lehet),
a galuskához 1 tojás és 2 evõkanál liszt.

Elkeszites
A kolbászt megmossuk, és 5 percnyi várakozás után a bõrét lehúzzuk. Vékony karikákra vágjuk. A megtisztított zöldséget egyforma kis kockákra aprítjuk. Az olajon üvegesre pirítjuk a meghámozott és finomra aprított hagymát, majd a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evõkanál vizet, és a tûzre visszatesszük. Ha forr, belerakjuk a zöldségeket és a kolbászt. Kevergetve néhány percig pirítjuk, majd felöntjük egyliternyi vízzel. Megsózzuk (vigyázzunk, a kolbász sós), megborsozzuk, és a zúzott fokhagymát is belekeverjük. Befedve puhára fõzzük. Közben a lisztet a tejföllel, valamint fél dl vízzel simára keverjük, és a forrásban lévõ levesbe csorgatjuk. Kevergetve felforraljuk. A tojást habosra verve a liszttel, masszává keverjük, majd mokkáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat. A megfõtt galuskák a leves színére feljönnek.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997