



















|
Hozzávalók:
10 dkg füstölt kolbász,
25 dkg vegyes leveszöldség,
1 dl tejföl,
1 csapott evõkanál finomliszt,
1 evõkanál olaj,
1 kis fej vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött fekete bors,
1 teáskanál piros fûszerpaprika (csipetnyi erõspaprika is lehet),
a galuskához 1 tojás és 2 evõkanál liszt.
|
 |
A kolbászt megmossuk, és 5 percnyi várakozás után a bõrét lehúzzuk. Vékony
karikákra vágjuk. A megtisztított zöldséget egyforma kis kockákra aprítjuk. Az
olajon üvegesre pirítjuk a meghámozott és finomra aprított hagymát, majd a
tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát. Ráöntünk 2 evõkanál vizet, és a
tûzre visszatesszük. Ha forr, belerakjuk a zöldségeket és a kolbászt.
Kevergetve néhány percig pirítjuk, majd felöntjük egyliternyi vízzel. Megsózzuk
(vigyázzunk, a kolbász sós), megborsozzuk, és a zúzott fokhagymát is
belekeverjük. Befedve puhára fõzzük. Közben a lisztet a tejföllel, valamint fél
dl vízzel simára keverjük, és a forrásban lévõ levesbe csorgatjuk. Kevergetve
felforraljuk. A tojást habosra verve a liszttel, masszává keverjük, majd
mokkáskanállal beleszaggatjuk a galuskákat. A megfõtt galuskák a leves színére
feljönnek.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|