Repugnus (Titans Return, deluxe):


A Prime Wars figuraszéria lezárásaként három Amazon exkluzív kiadvány látott napvilágot, reprezentálva a három toyline-t (Combiner Wars, Titans Return, Power of the Primes). Mindhárom figura exkluzív elöl nyitható dobozban érkezik. A dobozok oldalán a box art "kombinálható", így egy remek közös képet kapunk a karakterekrõl. A Combiner Wars szériát Blast Off képviseli. Ez a verzió eddig csak a japán Takara Bruticus szettben volt elérheto (eltéro festéssel, és robot mód beállítással). A Titans Return kiadvány Repugnus, mely egy alapos Twinferno újratervezés. A Power of The Primes szériát pedig Punch / Counterpunch reprezentálja, teljesen új öntvényként.

Punch / Counterpunch után most lássuk Repugnust. Igazán hiánypótló kiadásról beszélünk, hiszen a három G1-es Monsterbotból már Doublecross (Twinferno néven) és Grotesque kiadásra került. Mivel kis Titan Masterként Repugnus is megérkezett anno (képeken alább), így valószínûsíthetõ volt, hogy a Monsterbot trió nem lesz teljes a TR szériában. Ám szerencsére nem így lett. Érdekes, hiszen a három Monsterbot ugyanaz az öntvény, ám ez csak sokadik ránézésre tûnik fel, annyira ügyesen tervezték újra az egyes kiadványokhoz. Kétségkívül Repugnus a legmókásabb szörny móddal rendelkezõ Monsterbot. Ez már a G1 idején is így volt, és a mostani kiadás is határozottan hozz a hangulatot. Nagyon mókás ez a nagy gülüszemû fej, nem véletlen, hogy a dobozon is így ábrázolták, amint éppen írtja az ellent. Ezt egészítik ki az imádkozósáskára emlékeztetõ karok, nagyon mókás. Ezzel együtt a pózolhatósága is remek. A Titan Master Dastard a mellkasban foglalhat helyet, a két kardot pedig a hátára tehetjük. Nem szeretem ezeket a kombinálható TR fegyvereket, de ezekbõl a kardokból egy remek lézerszánkó alakítható ki, jópofa.

Pluszban kapunk hozzá még egy Power Master-t is, Solus Prime-ot. Én ezt a feature-t nem sokra tartom, de mivel a TF figurák fejének helyére tehetõk, így lehet velük mókázni.

Az átalakítása nem bonyolult, de itt jön elõ, hogy mennyire ötletes az azonos öntvénybõl átalakítható három Monsterbot.

A robot mód is rendben van, stabil és remekül pózolható. Érdekes, hogy bár a saját fejmestere sokkal G1 hûbb, mégis sokkal jobban néz ki a korábbi "napszemüveges" Titan Master szóló kiadás verzióval (15-16. kép). Nagyszerû, hogy végre a TR szériában is egymás mellé tehetjük a Monsterbotokat. Akinek pedig Grotesque sincs meg, a Takara pár hónapon belül várható dupla kiadásával két legyet üthet egy csapásra. A nevek mondjuk mókásak lesznek: "Ribaku & Grotes" :-) .

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 4/10
Átalakítás ötletessége: 8/10
Robot mód: 8/10
Robot mód festése: 8/10

Box art:

Titan Master verzióval:

Mini-Repugnus és Dastard:

Monsterbots:

Solus Prime:

Titan Master fejjel:

Lézerszánkó:

Monsterbots:

Titans Return headmaster bemutatók:

Vissza