Bumblebee (Movie Masterpiece, Hasbro):


Az elsõ élõszereplõs film kiadásának 10. évfordulójára a Hasbro belekezdett a Movie Masterpeice szériába. Eddig is adtak ki MP filmes figurákat, de azok leader öntvények prémium festésû változatai voltak. Itt teljesen új MP öntvényekrõl van szó. Elsõként Bumblebee és Optimus Prime érkezett, õket követi Barricade, Ironhide és így tovább. A doboz a Takara MP figurákra hasonlít, de azért nem olyan igényes, a figurát nem dupla mûanyag buborék védi, szalagokkal rögzített és a papírok sem olyan igényesek. A figura altmódban található a dobozban (Optimus viszont robot módban), érdekes módon az oldalai nyitva kerültek rögzítésre, extraként csak a fegyverét találjuk a dobozban.

Az alt mód tökéletes, hiszen licenszelt, teljesen hozza a 2007-es filmhez használt Chevrolet Camaro formáit. Erre mondjuk az eddigi deluxe figuráknál sem lehetett panasz, ám ez a figura nagyobb, inkább a klasszikus MP versenyautók, vagy a Human Alliance széria autóinak a méretéhez igazodik.

Az átalakítása ötletes. A számos deluxe verzió után egészen érdekes érzés úgy átalakítani egy mozis Bee figurát, hogy nem potyog le róla semmi, minden szépen a helyére ugrik és nem recseg-ropog az egész.

A robot mód is olyan, amilyennek lennie kell. Ez nyilván van akinek tetszik és van akinek nem, de hozza az MP figuráktól elvárt minõséget. Remekül kidolgozott és arányait illetõen is maximálisan film-hû. A pózolhatósága és a stabilitása is jó, mivel a lábakba rendesen került fém. A fej tetejérõl lehajtható a védõmaszk, ahogy a filmben is, a fegyvert pedig a kezére pattinthatjuk. Az ujjak az átlagos MP szintnél is jobban mozgathatók. Összességében azoknak, akik nem idegenkednek a filmes design-tól mindenképpen tudom ajánlani, hiszen végre egy gyûjtõi minõségû filmes figura.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 7/10
Átalakítás ötletessége: 7/10
Robot mód: 9/10
Robot mód festése: 9/10

Doboz és tartalma:

Deluxe verzióval:

Klasszikus MP verzióval:

Mératarány (HA Roadbuster, MP Wheeljack):

Mivé lettem... :

MPM Optimus-sal:

Deluxe Bee méreatrány:

Méretarány (HA Jazz, MP Sideswipe):

Seibertron galéria- nem elérhetõ

Korábbi Masterpiece bemutatók:

Korábbi Bumblebee bemutatók:

 

Vissza