Bumblebee (Masterpiece, Takara - Hasbro):


Decemberben érkezik az új élõszereplõs Transformers film, mely mostmár kikerülve Michael Bay ölelõ szorításából talán új optimálisabb irányba viszi a franchise-t. A fiml címe Bumblebee, és az elsõ figura a filmhez kapcsolódóan a címszereplõ személyében pont a Movie Masterpiece szériából érkezett hozzám. Bumblebee ebben a szériában is eléggé felül reprezentált, hiszen az MPM 03 is ez a karakter volt, igaz a korábbi filmes Camaro kinézetével.

Az új filmben visszatérünk a G1-es gyökerekhez, az alt mód egy klasszikus szép sárga VW Beetle. Ez az autó gyermekkoromban is bõven robogott az útjainkon, mindig is bohókásnak találtam, ráadásul popkultúrálisan is jelen volt a Transformersen túl is (Herbie). MP figuráról lévén szó, az alt mód tökéletesen hozza a modellül szolgáló autó vonásait. A festése is rendben van, a sárga szín mellett kapott egy fajta koszos / rozsdás antikolást is, ami egészen illik a korosodó autóhoz. Emellett az apró részletek festése is remekül sikerült. A kapott kiegészítõket kombinálva a kocsi hátuljára tehetjük, ami nyilván nem néz ki igazán jól, de praktikus. Érdekes megnézni a korábbi G1-es Masterpeice verzió mellett, hiszen az jóval kisebb, de tökéletesen ugyanazok az arányai, miközben ugye a robot mód teljesen máshogy épül fel (8 és 18-as képek), más átalakítással...

... és az átalakítás... pokoli nehéz. Ezeknél az MPM figuráknál ügyelnek mind az alt mód, mind a robot mód show-akkurátusságára, aminek rendkívül összetett és aprólékos átalakítás az ára. Persze mindezt úgy, hogy nincsenek potyogós és össze vissza elhajló alkatrészek. Kell az ötlet a tervezéshez, de a türelem is az átalakításhoz. Kezdõknek és gyerekeknek nem ajánlott.

A robot mód nagyon hangulatos. Egyfajta ötvözete a klasszikus és a filmes kinézetnek, ezt jól megfigyelhetjük a 18, 19-es képeken. Remélem, hogy ez az irány markánsan megjelenik majd. Bõven használtak benne fél alkatrészeket, a lábfejekben is, így a stabilitása pazar, a pózolhatósága a sok tengelynek köszönhetõen remek. A mellkasa miatt van egyfajta kedvesség is benne, olyan, mintha Íti (E.T.) ábrázatát rejtették volna el benne, sõt, ez a motívum még a hátán is felfedezhetõ (17. kép). Ezzel együtt megõrizte a filmes figurák energikus és dinamikus kinézetété is, így remek ötvözet. Kapunk hozzá egy kézifegyvert, melyen nagyon ötletes módon az ujjait is felhasználva helyezhetünk a kezére. A fullánk szerû penge a kéz oldalára kerülhet. Emellett jár még hozzá egy jópofa battle-mask, mely tök jól hozza a méh kinézetet, még a szemek is kaptár-sejt mintásak. Ráadásul ez úgy rögzíthetõ (a homlok rész cseréjével), hogy az arc is alatta marad. A kiegészítõket tárolás céljából a hátán is rögzíthetjük. A mellkas felhajtható, alatta pedig ágyúcsövek meredeznek, nekem ez kicsit felesleges, mert az autó elejének paneljeit ilyenkor nincs hova tenni, meredeznek a fej mellett az ég felé.

Összességében remek figura, de alapvetõen haladó gyûjtõknek ajánlom a körülményes átalakítás miatt.

Alt mód: 10/10
Alt mód festése: 10/10
Átalakítás nehézsége: 9/10
Átalakítás ötletessége: 9/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 10/10

Doboz és tartalma:

G1 MP:

MP méretarány:

Battle mask:

Abstrakt ET:

MP Bee-k, átmenet:

Méretarány:

Korábbi Masterpiece bemutatók:

Korábbi Bumblebee bemutatók:

 

 

 

Vissza