WebFazek Koret Gombás galuska
Gombás galuska
Gombás zsemlegombóc
Vegyeszöldség-köret
Sáfrányos rizs
Burgonyalepény
Morzsás zöldbab
Mandulás burgonyakrokett
Sült gyümölcs vegyesen
Júliusi krumpli
Szõlõs zöldségköret
Hasábburgonya
Burgonyafészek
Rácsos burgonya
Burgonyaropogós
Petrezselymes burgonya
Tört burgonya
Burgonyapüré
Paprikás burgonya
Párolt rizs
Gombás rizs
Rizibizi
Galuska
Zsemlegombóc
Tarhonya
Tavaszi körítés
Cseh gombóc /knédli/
petrezselymes krumli
Zöldség krokett
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg gomba,
1 tojás,
3 dl víz,
0,5 dl olaj,
1 csokor petrezselyem,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
1 púpozott teáskanál vegeta.

Elkeszites
Mély tálban felütjük a tojást, és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot. Ezután hozzáadjuk a lisztet is, és a szokásos galuskamásszát keverjük belõle. Félretesszük. A gomba végeit letisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd vékony szeletekre vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a megtisztított vöröshagymát, majd megsózzuk, és azonnal rátesszük a gombaszeleteket. Befedjük, és saját levében puhára pároljuk. Ha már zsírjára sült, elfelezzük, és kissé kihûtjük. Az egyik felét belekeverjük a galuskatésztába. Bõ, sós vizet forralunk, amelybe egy teáskanálnyi olajat is öntünk. A galuskát a szokásos módon beleszaggatjuk a vízbe és megfõzzük. (Ha az összes galuska mind feljött a víz tetejére, meg is fõtt.) Ezután meleg vízzel leöblítjük, és melegen tartjuk. A megmaradt párolt gombát vissztesszük a tûzre, ráöntünk egy evõkanálnyi liszttel elkevert 2 dl vizet és a tejfölt, valamint a vegetát. Kevergetve alaposan kiforraljuk, majd tálba öntjük. A mártásra borítjuk a gombás galuskát.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997