



















|
Hozzávalók:
40 dkg liszt,
25 dkg gomba,
1 tojás,
3 dl víz,
0,5 dl olaj,
1 csokor petrezselyem,
1 kis fej vöröshagyma,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
2 gerezd fokhagyma,
2 dl tejföl,
1 púpozott teáskanál vegeta.
|
 |
Mély tálban felütjük a tojást, és a vízzel habosra keverjük. Hozzáadjuk a
finomra vágott petrezselyemzöldet, a zúzott fokhagymát, a sót és a borsot.
Ezután hozzáadjuk a lisztet is, és a szokásos galuskamásszát keverjük belõle.
Félretesszük. A gomba végeit letisztítjuk, megmossuk, leszárítjuk, majd vékony
szeletekre vágjuk. A felforrósított olajon megfonnyasztjuk a megtisztított
vöröshagymát, majd megsózzuk, és azonnal rátesszük a gombaszeleteket. Befedjük,
és saját levében puhára pároljuk. Ha már zsírjára sült, elfelezzük, és kissé
kihûtjük. Az egyik felét belekeverjük a galuskatésztába. Bõ, sós vizet
forralunk, amelybe egy teáskanálnyi olajat is öntünk. A galuskát a szokásos
módon beleszaggatjuk a vízbe és megfõzzük. (Ha az összes galuska mind feljött a
víz tetejére, meg is fõtt.) Ezután meleg vízzel leöblítjük, és melegen tartjuk.
A megmaradt párolt gombát vissztesszük a tûzre, ráöntünk egy evõkanálnyi
liszttel elkevert 2 dl vizet és a tejfölt, valamint a vegetát. Kevergetve
alaposan kiforraljuk, majd tálba öntjük. A mártásra borítjuk a gombás galuskát.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|