



















|
Hozzávalók:
4 nagyobb, nyers burgonya,
3 púpozott evõkanál liszt,
1 dl tej,
2 tojás,
1 teáskanál só,
1 teáskanál reszelt vöröshagyma,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
3 evõkanál olaj,
plusz kevés olaj a sütéshez,
1 mokkáskanál õrölt
szerecsendió-virág.
|
 |
A tojásokat habosra verjük, majd összekeverjük a tejjel és a liszttel.
Hozzáadjuk a reszelt vöröshagymát, a sót, a borsot és a szerecsendió-virágot,
valamint 3 evõkanálnyi olajat, ezután az egészet ismét jól összekeverjük. A
masszát 10 percig hagyjuk állni. Közben a burgonyát meghámozzuk, és az
almareszelõ legdurvább fokán lereszeljük. Azonnal beleforgatjuk a tojásos
masszába, és alaposan összekeverjük. (A masszának a szokásos galuskatésztánál
kissé keményebbnek kell lennie.) Teflon- vagy palacsintasütõben nagyon kevés
olajat forrósítunk, amelyre evõkanállal adagolva, kis halmokat rakunk. Az
evõkanál domború felével azonnal simára nyomkodjuk, így egyforma kis
lepénykéket kapunk. Ha az alsó felük szép pirosra megsült, lapátkanállal
óvatosan megfordítjuk, és a másik felüket is megsütjük. Meleg tálra halmozzuk,
és tetszés szerinti salátával vagy savanyúsággal kínáljuk. Magába, fõételként
fogyaszthatjuk, de fele mennyiségben készítve köret is lehet mártásos feltét
mellé, esetleg borkorcsolyának is tálalható.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|