WebFazek Koret Morzsás zöldbab
Gombás galuska
Gombás zsemlegombóc
Vegyeszöldség-köret
Sáfrányos rizs
Burgonyalepény
Morzsás zöldbab
Mandulás burgonyakrokett
Sült gyümölcs vegyesen
Júliusi krumpli
Szõlõs zöldségköret
Hasábburgonya
Burgonyafészek
Rácsos burgonya
Burgonyaropogós
Petrezselymes burgonya
Tört burgonya
Burgonyapüré
Paprikás burgonya
Párolt rizs
Gombás rizs
Rizibizi
Galuska
Zsemlegombóc
Tarhonya
Tavaszi körítés
Cseh gombóc /knédli/
petrezselymes krumli
Zöldség krokett
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
80 dkg zöldbab (bármilyen fajta jó, csak ne legyen szálkás),
5 dkg vaj vagy margarin,
10 dkg zsemlemorzsa,
1 csapott evõkanál só,
a tetejére: 2 dl tejföl vagy kefir.

Elkeszites
A zöldbabot mindkét végén megtisztítjuk, vagyis lehúzzuk a szálkát. (A zöld színû, úgynevezett ceruzabab nem szálkás fajta, a juliskabab csak zsengén finom.) Megmossuk, és szûrõben lecsöpögtetjük. Vizet forralunk, ezután megsózzuk, és apránként beletesszük a zöldbabszálakat. A víz újraforrásától számított 10-15 perc múlva (a babszálak vastagságától függõen) leszûrjük. Amíg a bab fõ, elkészítjük a vajas morzsát: serpenyõben felolvasztjuk a vajat, rászórjuk a zsemlemorzsát, és kevergetve addig pirítjuk, amíg az majdnem rozsdaszínû lesz. A fõtt zöldbabot 4 tányérra elosztjuk, a tetejére szórjuk a vajas, pirított morzsát, és tejföllel meglocsoljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997