WebFazek Koret Zsemlegombóc
Gombás galuska
Gombás zsemlegombóc
Vegyeszöldség-köret
Sáfrányos rizs
Burgonyalepény
Morzsás zöldbab
Mandulás burgonyakrokett
Sült gyümölcs vegyesen
Júliusi krumpli
Szõlõs zöldségköret
Hasábburgonya
Burgonyafészek
Rácsos burgonya
Burgonyaropogós
Petrezselymes burgonya
Tört burgonya
Burgonyapüré
Paprikás burgonya
Párolt rizs
Gombás rizs
Rizibizi
Galuska
Zsemlegombóc
Tarhonya
Tavaszi körítés
Cseh gombóc /knédli/
petrezselymes krumli
Zöldség krokett
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
5 db zsemle,
3db tojás,
30 dkg liszt,
12 dkg zsír,
javasolt folyadékmennyiség 3 dl,
5 dkg vöröshagyma,
5 gramm törött bors,
1 csomó petrezselyemzöld,
ízlés szerint só

Elkeszites
A szikkadt zsemléket 1 x 1 cm-es kockákra vágjuk. Vékonyan kizsírozott sütőlemezre helyezzük a zsemlekockákat, majd sütőben aranysárgára pirítjuk. A finomra vágott vöröshagymát egy kevés zsírban aranysárgára pirítjuk. A tűzről lehúzzuk és hozzákeverjuk a finomra vágott petrezselyemzöldet. Külön edénybe felütjük a tojásokat, egy kevés vizet adunk hozzá, jól összekeverjük, majd sót és törött borsot keverünk bele. A pirított zsemlekockákat keverőtálba rakjuk. Rálocsoljuk a tojásos vizet. Hozzáadjuk a pirított hagymát, valamint a lisztet. Jól összekeverjük, majd hideg vízbe mártott kézzel egy gombócot formázunk. A forrásban lévő vizben főzési próbát végzünk. Ha a gombóc puha és szétfő, lisztet, ha túl kemény , egy kevés vizet keverünk hozzá. Ezután megformázzuk az összes gombócot, és a sós vízben puhára főzzük. A zsemlegombócokat tálalásig a sós főzővízben tartjuk melegen. Szűrőkanállal emeljük ki a vízből, lecsepegtetjuk és tálra rakjuk. Vadas nyúlgerinchez, savanyú tüdőhöz adhatjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998