WebFazek Koret Burgonyaropogós
Gombás galuska
Gombás zsemlegombóc
Vegyeszöldség-köret
Sáfrányos rizs
Burgonyalepény
Morzsás zöldbab
Mandulás burgonyakrokett
Sült gyümölcs vegyesen
Júliusi krumpli
Szõlõs zöldségköret
Hasábburgonya
Burgonyafészek
Rácsos burgonya
Burgonyaropogós
Petrezselymes burgonya
Tört burgonya
Burgonyapüré
Paprikás burgonya
Párolt rizs
Gombás rizs
Rizibizi
Galuska
Zsemlegombóc
Tarhonya
Tavaszi körítés
Cseh gombóc /knédli/
petrezselymes krumli
Zöldség krokett
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2,5 kg burgonya,
7 db tojás,
4 dkg só,
5 gramm szerecsendió,
15 dkg liszt,
20 dkg zsemlemorzsa,
1/2 liter olaj.

Elkeszites
A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, majd 2x2 cm-es kockákra daraboljuk. A burgonyaropogós készíthető még a formázáskor keletkező burgonyahulladékból is, amely például a hasábburgonya darabolásakor visszamarad. A burgonyát fazékba tesszük. Annyi vizet öntünk rájuk, hogy ellepje, majd megsózzuk. A burgonyát puhára főzzük, leszûrjük, és még forrón áttörjük szitán. Az áttört burgonyát összekeverjük négy tojássárgájával, ízesítjük sóval, reszelt szerecsendióval. A burgonyaropogós anyagát jól összedolgozzuk. Zománcozott sütőlapon szétkenjük, és hűtjük. A burgonyaropogósból kb. 1,5 cm vastag és 6 cm hosszú hengereket formázunk lisztezett gyúrótáblán habhártya segítségével. A burgonyaropogóst bundázzuk. A bundázás egyik módja, amikor az anyagokat lisztbe, tojásba, majd zsemlemorzsába mártjuk. A bundázott ételeket mindíg bő, forró zsírban sütjük. A bundázott, bő zsírban sütött ételeket tálpapírral ellátott fémtálra tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998