WebFazek Koret Párolt rizs
Gombás galuska
Gombás zsemlegombóc
Vegyeszöldség-köret
Sáfrányos rizs
Burgonyalepény
Morzsás zöldbab
Mandulás burgonyakrokett
Sült gyümölcs vegyesen
Júliusi krumpli
Szõlõs zöldségköret
Hasábburgonya
Burgonyafészek
Rácsos burgonya
Burgonyaropogós
Petrezselymes burgonya
Tört burgonya
Burgonyapüré
Paprikás burgonya
Párolt rizs
Gombás rizs
Rizibizi
Galuska
Zsemlegombóc
Tarhonya
Tavaszi körítés
Cseh gombóc /knédli/
petrezselymes krumli
Zöldség krokett
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
60 dkg rizs,
1 csomó petrezselyemzöld,
6 dkg zsír,
5 dkg vöröshagyma,
javasolt folyadékmennyiség 1, 2 liter
ízlés szerint só

Elkeszites
A rizst átválogatjuk, megmossuk többször váltott hideg vízben. Szitára öntjük, lecsepegtetjük. A vöröshagymát megtisztítjuk , lemossuk. A sütőt begyújtjuk, hogy forró legyen. A rizs kétszeres súlyának megfelelő ( 1,2 l ) mennyiségű vizet forralunk, sóval együtt. Lábasban zsírt melegítünk. Belerakjuk a rizst. Lassan állandó keveréssel üvegesre pirítjuk. Felengedjük a forrásban levő sós vizzel. Belerakjuk a vöröshagymát. Fedővel lefedjük, felforraljuk. A lábasban levő lefedett rizst berakjuk a forró sütőbe, kb. 30 percig pároljuk. Ha letelt az idő, kiemeljük a lábast a sütőből. Kivesszük a vöröshagymát. A rizst megkóstoljuk. Ha szükséges, sózzuk, és ezután pecsenyevillával könnyedén felkeverjük a rizst. Ha jól dolgoztunk, a rizsszemek nem tapadnak össze, különállóak. A párolt rizst lefedve, vízfürdőben kell melegen tartani tálalásig. A párolt rizst vajazott tálalókanálba, csészébe nyomkodjuk. Ebből borítjuk ki az előmelegített tálra. Tetejét meghintjük finomra vágott petrezselyemzöldel. A párolt rizst borjúsülthöz, frissen sült natúrszeletekhez, becsináltakhoz adjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998