Hozzávalók:
2,5 kg Burgonya,
ízlés szerint só,
1 csomó petrezselyemzöld,
5 dkg vaj
|
 |
Az újburgonya kb. dió nagyságú. Természetesen ennél lehet kisebb és nagyobb is. Célszerű az
újburgonyát a szemek nagysága szerint összeválogatni, és együtt készíteni.
Az újburgonyat nem hámozzuk, hanem kaparással tisztítjuk. Az újburgonyát tisztítás és mosás
után, ha a szemek dió nagyságnál nem nagyobbak, párolással készítjük. A megtisztított újburgonyát
lábasba helyezzük. Vajat adunk hozzá, sózzuk, majd egy kevés vizet aláöntve, fedővel fedve, lassú
tűzön puhára pároljuk.
Mikor majdnem puha, meghintjük valamilyen puhára vágott fűszernövénnyel, óvatosan összerázzuk.
Forrón, előmelegített tálra tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|