



















|
Hozzávalók:
4 közepes burgonya,
2 tojás,
1 dl tej,
2-3 evõkanál finomliszt,
1 kis fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál õrölt szerecsendió,
ízlés szerint só és törött fehér
bors,
1 mokkáskanál sütõpor,
5 dkg lehéjazott,
fehér mandula,
olaj a sütéshez.
|
 |
A megmosott, héjas burgonyát megfõzzük, majd meghámozva, még melegen
összeetörjük. Hozzáöntjük a tejet, a gyengén felvert tojásokat, az összes
fûszert, valamint a megreszelt vöröshagymát. Beledolgozzuk a sütõport és annyi
lisztet, hogy formálható massza legyen. Nedves kézzel hosszúkás kroketteket,
azaz ujjnyi, henger alakú kolbászkákat formálunk belõle. A fehér mandulát
vékony lapokra forgácsoljuk, és belenyomkodjuk a krokettekbe. Ezután bõ, forró
olajba, egyenként óvatosan beleeresztjük, a hõfokot rögtön mérsékeljük, és kis
lángon lassan megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, illetve a megsült
kroketteket papírtörülközõre szedjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|