WebFazek Koret Mandulás burgonyakrokett
Gombás galuska
Gombás zsemlegombóc
Vegyeszöldség-köret
Sáfrányos rizs
Burgonyalepény
Morzsás zöldbab
Mandulás burgonyakrokett
Sült gyümölcs vegyesen
Júliusi krumpli
Szõlõs zöldségköret
Hasábburgonya
Burgonyafészek
Rácsos burgonya
Burgonyaropogós
Petrezselymes burgonya
Tört burgonya
Burgonyapüré
Paprikás burgonya
Párolt rizs
Gombás rizs
Rizibizi
Galuska
Zsemlegombóc
Tarhonya
Tavaszi körítés
Cseh gombóc /knédli/
petrezselymes krumli
Zöldség krokett
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 közepes burgonya,
2 tojás,
1 dl tej,
2-3 evõkanál finomliszt,
1 kis fej vöröshagyma,
1 mokkáskanál õrölt szerecsendió,
ízlés szerint só és törött fehér bors,
1 mokkáskanál sütõpor,
5 dkg lehéjazott,
fehér mandula,
olaj a sütéshez.

Elkeszites
A megmosott, héjas burgonyát megfõzzük, majd meghámozva, még melegen összeetörjük. Hozzáöntjük a tejet, a gyengén felvert tojásokat, az összes fûszert, valamint a megreszelt vöröshagymát. Beledolgozzuk a sütõport és annyi lisztet, hogy formálható massza legyen. Nedves kézzel hosszúkás kroketteket, azaz ujjnyi, henger alakú kolbászkákat formálunk belõle. A fehér mandulát vékony lapokra forgácsoljuk, és belenyomkodjuk a krokettekbe. Ezután bõ, forró olajba, egyenként óvatosan beleeresztjük, a hõfokot rögtön mérsékeljük, és kis lángon lassan megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, illetve a megsült kroketteket papírtörülközõre szedjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997