WebFazek Koret Galuska
Gombás galuska
Gombás zsemlegombóc
Vegyeszöldség-köret
Sáfrányos rizs
Burgonyalepény
Morzsás zöldbab
Mandulás burgonyakrokett
Sült gyümölcs vegyesen
Júliusi krumpli
Szõlõs zöldségköret
Hasábburgonya
Burgonyafészek
Rácsos burgonya
Burgonyaropogós
Petrezselymes burgonya
Tört burgonya
Burgonyapüré
Paprikás burgonya
Párolt rizs
Gombás rizs
Rizibizi
Galuska
Zsemlegombóc
Tarhonya
Tavaszi körítés
Cseh gombóc /knédli/
petrezselymes krumli
Zöldség krokett
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
80 dkg liszt,
20 dkg zsír,
3 db tojás,
javasolt folyadékmennyiség 0,4 l
ízlés szerint só

Elkeszites
Először is sós vizet forralunk. Összeállítjuk a galuskatésztát. A tojásokat keverőtálba felütjük. Egy kevés vizet és sót adunk hozzá. Ezután hozzáadjuk a szitált lisztet. A galuskatésztát fakanállal keverjük össze. Amikor a tojás és a víz keveréke egyneművé vált a liszttel, akkor a galuskatészta elkészült. A galuskatésztát az erre szolgaló szaggatóval a forrasban lévő vízbe szaggatjuk. A készre főtt galuskákat leszürjük, alaposan leöblítjük és lecsepegtetjük. Megfelelő méretű lábasban zsírt melegítünk. Belekeverjük a galuskát, sózzuk, és átforgatjuk. Azonnal , forrón, előmelegített tálra rakjuk. Sokféle ételhez, így paprikáshoz, pörkölthöz tálalhatjuk körítésként. Önnálló ételként tojásos galuskát készíthetünk belőle.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998