



















|
Hozzávalók:
20 dkg gomba,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zsemle (vagy 2 szelet kenyér),
2 tojás,
2 dl tej,
15-17 dkg liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
4 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál törött bors,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só.
|
 |
A zsemléket vékony szeletekre, a szeleteket pedig apró kockákra vágjuk, majd 1
evõkanál olajon kevergetve, szép pirosra megsütjük. Még tûzforrón ráöntjük a
tejet, és befedjük. 15 percig hagyjuk állni, közben néhányszor megkeverjük. A
megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát finomra metéljük, és 2
evõkanál olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét
és a gombaszeleteket. Megsózzuk, és befedjük. Saját levében puhára pároljuk,
majd zsírjára sütjük. A tojásokat habosra verjük, belekeverjük a lisztet, a
gombát és a tejes zsemlekockákat a tejjel együtt. Alaposan összekeverjük, és
annyi lisztet keverünk még hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. 10 percig
hagyjuk állni, ezután nedves kézzel kis gombócokat formálva forrásban lévõ sós
vízbe rakjuk. 15 percig fõzzük, ezután leszûrjük, és tejföllel meglocsolva
tálaljuk. Magában vacsorára alkalmas étel, vagy ünnepi hús körete.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|