WebFazek Koret Gombás zsemlegombóc
Gombás galuska
Gombás zsemlegombóc
Vegyeszöldség-köret
Sáfrányos rizs
Burgonyalepény
Morzsás zöldbab
Mandulás burgonyakrokett
Sült gyümölcs vegyesen
Júliusi krumpli
Szõlõs zöldségköret
Hasábburgonya
Burgonyafészek
Rácsos burgonya
Burgonyaropogós
Petrezselymes burgonya
Tört burgonya
Burgonyapüré
Paprikás burgonya
Párolt rizs
Gombás rizs
Rizibizi
Galuska
Zsemlegombóc
Tarhonya
Tavaszi körítés
Cseh gombóc /knédli/
petrezselymes krumli
Zöldség krokett
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
20 dkg gomba,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 zsemle (vagy 2 szelet kenyér),
2 tojás,
2 dl tej,
15-17 dkg liszt,
1 csokor petrezselyemzöld,
4 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál törött bors,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A zsemléket vékony szeletekre, a szeleteket pedig apró kockákra vágjuk, majd 1 evõkanál olajon kevergetve, szép pirosra megsütjük. Még tûzforrón ráöntjük a tejet, és befedjük. 15 percig hagyjuk állni, közben néhányszor megkeverjük. A megtisztított gombát vékony szeletekre vágjuk. A hagymát finomra metéljük, és 2 evõkanál olajon üvegesre pirítjuk, ezután hozzáadjuk a petrezselyemzöld felét és a gombaszeleteket. Megsózzuk, és befedjük. Saját levében puhára pároljuk, majd zsírjára sütjük. A tojásokat habosra verjük, belekeverjük a lisztet, a gombát és a tejes zsemlekockákat a tejjel együtt. Alaposan összekeverjük, és annyi lisztet keverünk még hozzá, hogy formázható masszát kapjunk. 10 percig hagyjuk állni, ezután nedves kézzel kis gombócokat formálva forrásban lévõ sós vízbe rakjuk. 15 percig fõzzük, ezután leszûrjük, és tejföllel meglocsolva tálaljuk. Magában vacsorára alkalmas étel, vagy ünnepi hús körete.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997