WebFazek Koret Burgonyafészek
Gombás galuska
Gombás zsemlegombóc
Vegyeszöldség-köret
Sáfrányos rizs
Burgonyalepény
Morzsás zöldbab
Mandulás burgonyakrokett
Sült gyümölcs vegyesen
Júliusi krumpli
Szõlõs zöldségköret
Hasábburgonya
Burgonyafészek
Rácsos burgonya
Burgonyaropogós
Petrezselymes burgonya
Tört burgonya
Burgonyapüré
Paprikás burgonya
Párolt rizs
Gombás rizs
Rizibizi
Galuska
Zsemlegombóc
Tarhonya
Tavaszi körítés
Cseh gombóc /knédli/
petrezselymes krumli
Zöldség krokett
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
3 kg burgonya,
1 liter olaj,
3 gramm só

Elkeszites
A megtisztított burgonyát alaposan megmossuk, megszárítjuk. A metéltre vágott hasábburgonyát leszárítjuk. Az erre a célra szólgáló fémkosarat kibéleljük a szalmaburgonyával, majd belenyomjuk a másik, valamivel kissebb méretű kosarat. A kosarak nyelvét összekapcsoljuk, majd a kosarat bő forró zsirba merítjük. A burgonyafészket aranysárgára sütjük. Kiemeljük a zsírból az összekapcsolt kosarakat. Kinyitjuk, majd a készre sült burgonyafészket óvatosan rácsra borítjuk, és lecsepegtetjük. A burgonyafészekbe párolt zöldségféléket, ragukat tálalhatunk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998