WebFazek Koret Tört burgonya
Gombás galuska
Gombás zsemlegombóc
Vegyeszöldség-köret
Sáfrányos rizs
Burgonyalepény
Morzsás zöldbab
Mandulás burgonyakrokett
Sült gyümölcs vegyesen
Júliusi krumpli
Szõlõs zöldségköret
Hasábburgonya
Burgonyafészek
Rácsos burgonya
Burgonyaropogós
Petrezselymes burgonya
Tört burgonya
Burgonyapüré
Paprikás burgonya
Párolt rizs
Gombás rizs
Rizibizi
Galuska
Zsemlegombóc
Tarhonya
Tavaszi körítés
Cseh gombóc /knédli/
petrezselymes krumli
Zöldség krokett
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
3 kg burgonya,
10 dkg zsír,
15 dkg vöröshagyma,
5 gramm törött bors,
ízlés szerint só

Elkeszites
A burgonyát a burgonyaropógósnál ismertetett módon tisztítjuk, mossuk, daraboljuk, majd sós vízben puhára főzzük. A puhára főzött burgonyát összetörjük. A finomra vágott vöröshagymát aranysárgára pirítjuk. Az összetört burgonyához hozzáadjuk a pirított vöröshagymát, sóval, törött borssal ízesítjük, és összekeverjük. Vékonyan kizsírozott sütőtepsibe egyenletesen szétterítjük. Középmeleg sütőben átforrósítjuk. Teteje közben aranysárgára pirul. A forró tört burgonyát lapátkanállal vágjuk ki, és emeljük az előmelegített tálra. Aranysárgára pirított teteje mindíg felülre kerüljön. A tört burgonyát ropogós libasülthöz, pirított sertésmájhoz adhatjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998