



















|
Hozzávalók:
1 kicsi, hosszúkás padlizsán,
1 csokor zsenge karotta (sárgarépa),
25 dkg zsenge zöldbab,
2 púpozott evõkanál mirelit csemege kukoricaszem,
2 púpozott evõkanál mirelit zsenge zöldborsó,
4 szelet sliced bacon (vékonyra szeletelt császárhús),
2-2 kaporszál és petrezselyemzöld,
1 evõkanál olaj,
ízlés szerint só.
|
 |
A padlizsánt megmossuk, szárát levágjuk, majd héjastól ujjnyi vastag karikákra
vágjuk. Mindkét felét besózzuk, és 15 percre félretesszük, hogy keserû levét
kiadja. Közben az összes zöldséget megtisztítjuk. Az egyben hagyott zöldbabot
és sárgarépát kevés sós vízben majdnem puhára fõzzük. A leszûrt zöldbabot nem
szeletejük föl, a sárgarépát viszont tetszés szerinti darabokra vagy karikákra
vágjuk. A padlizsánkarikák levét leitatva, forró olajon hirtelen, erõs lángon
mindkét oldalán lepirítjuk. A zöldborsót és a kukoricát néhány percig sós,
forrásban lévõ vízben fõzzük, majd leszûrjük. Egy nagy tûzálló tálra rátesszük
a császárhússzeletekbe csomagolt zöldbabkötegeket, melléhelyezzük az elõsütött
padlizsánt, és az elõmelegített forró sütõbe (vagy grillsütõbe) toljuk. 10
percig erõs lángon pirítjuk, majd a sütõbõl kivéve, a képen látható módon
csoportokban elhelyezzük rajta a különféle zöldségeket. Apróra vágott kaporral
és petrezselyemmel meghintve, a pecsenye mellé tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|