



















|
Hozzávalók:
4 kis csirkecomb,
1 tojás,
10 dkg sonka,
1 evõkanál tejföl,
1 kis doboz paradicsompüré,
4 evõkanál reszelt sajt,
4 evõkanál olaj,
2 evõkanál liszt,
1 evõkanál zsemlemorzsa,
1 teáskanál rozmaring,
1 teáskanál kakukkfû,
ízlés szerint törött bors, cukor és só.
|
 |
A csirkecombok bõrét óvatosan fellazítjuk. A töltelékhez a tojást habosra
felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1 evõkanál
reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével és 1 evõkanál zsemlemorzsával.
Megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfû és a rozmaring felét belekeverjük. Fakanál
segítségével a comb bõre alá töltjük a masszát, majd a combokat tepsibe
tesszük. Serpenyõben felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és habzásig
keverjük. Ezután ráöntünk 4 dl vizet, és tovább kevergetve sûrûre fõzzük.
Hozzáadjuk a megmaradt paradicsompürét és a fûszereket. Jól kiforraljuk. A
mártást ráöntjük a csirkecombokra, kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és
alufóliával befedjük. Elõmelegített forró sütõben 50 percig pároljuk közepes
lángon, majd a fóliát levéve, megpirítjuk. A megmaradt reszelt sajtot is
rászórjuk, és a sütõbe visszatéve, éppen csak ráolvasztjuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|