WebFazek Szarnyas Csirkecomb olaszosan
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 kis csirkecomb,
1 tojás,
10 dkg sonka,
1 evõkanál tejföl,
1 kis doboz paradicsompüré,
4 evõkanál reszelt sajt,
4 evõkanál olaj,
2 evõkanál liszt,
1 evõkanál zsemlemorzsa,
1 teáskanál rozmaring,
1 teáskanál kakukkfû,
ízlés szerint törött bors, cukor és só.

Elkeszites
A csirkecombok bõrét óvatosan fellazítjuk. A töltelékhez a tojást habosra felverjük, majd összekeverjük a darált sonkával, a tejföllel, 1 evõkanál reszelt sajttal, 1 teáskanál paradicsompürével és 1 evõkanál zsemlemorzsával. Megsózzuk, megborsozzuk, a kakukkfû és a rozmaring felét belekeverjük. Fakanál segítségével a comb bõre alá töltjük a masszát, majd a combokat tepsibe tesszük. Serpenyõben felhevítjük az olajat, rászórjuk a lisztet, és habzásig keverjük. Ezután ráöntünk 4 dl vizet, és tovább kevergetve sûrûre fõzzük. Hozzáadjuk a megmaradt paradicsompürét és a fûszereket. Jól kiforraljuk. A mártást ráöntjük a csirkecombokra, kevés reszelt sajtot szórunk a tetejére, és alufóliával befedjük. Elõmelegített forró sütõben 50 percig pároljuk közepes lángon, majd a fóliát levéve, megpirítjuk. A megmaradt reszelt sajtot is rászórjuk, és a sütõbe visszatéve, éppen csak ráolvasztjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997