WebFazek Szarnyas Nokedli Ottó
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
2 csirkemell
1/2 kg csirkezúza
4 db csirkemáj
3 szál sárgarépa
3 szál petrezselyem gyökér
30 dkg zöldborsó
3 tojás
1/2 kg liszt
só, bors
vöröshagyma

Elkeszites
A kicsontozott húst és zúzát vágjuk csíkokra. a finom metélt hagymát olajon pirítsuk meg üvegesre, tegyük bele a húst és a zúzát, s pároljuk együtt néhány percig, majd sóval porssal fűszerezzük. Kis vízzel felöntjük, és fedő alatt készre pároljuk. Ha elfőne a leve, pótoljuk. A csíkokra vágott májat csak az utólsó öt percben tesszük bele. A megtisztított felkockázott zöldsegeket és a borsót enyhén sós vízben megfőzzük. A tojásból, a lisztből víz és só hozzáadásával nokedli tésztát készítünk, majd kifőzzük. A nokedlit összekeverjük a hússal majd hozzáadjuk a zöldséget. Az étel tejföllel is nagyon finom. A mellcsontot használhatjuk leves készítéshez.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998