WebFazek Szarnyas Sovány kacsasült
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kis konyhakész pecsenyekacsa,
1 kg burgonya,
2 fej vöröshagyma,
1 alma,
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál majoranna,
1 késhegynyi õrölt szerecsendió.

Elkeszites
Jókora tepsibe karikázzuk a meghámozott burgonyát. Megsózzuk, ráhintjük a szerecsendiót, majd elosztjuk rajta a vékony karikákra vágott vöröshagymát. Az almát megmossuk, és héjastól nyolcadokra vágjuk. A kacsáról levágjuk a szárnyakat, a hasából kiszedjük a nejlonzacskóba csomagolt májat, zúzát stb. (Ebbõl készül a citromos kacsaaprólék leves.) A kacsát kiöblítjük, és lecsöpögtetjük. Bõrét nagyon éles késsel ujjnyi széles csíkokban, elõször hosszában majd keresztben, egészen a húsig, "kockásra" bevágjuk. (Minél kisebbek a kockák, annál jobban kisül belõle a zsír.) A vágatokat sóval és zúzott fokhagymával bedörzsöljük. A kacsa belsejét behintjük a majorannával, megsózzuk, majd az almaszeleteket is beletesszük. A nyílást fogvájóval összetûzzük, és a kacsát a "krumpliágyra" fektetjük. A tepsit alufóliával befedjük, és az elõmelegített forró sütõbe toljuk. Körülbelül másfél órán át közepes lángon párojuk. Fedõ nélkül pirosra pirítjuk elõbb az egyik, majd a másik oldalát. A megsült kacsát szárnyasollóval keresztben és hosszában is félbevágjuk. Tálalás elõtt a burgonyát szûrõlapátra téve lecsöpögtetjük a felesleges zsírtól. Salátát ne felejtsünk el kínálni mellé.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997