



















|
Hozzávalók:
1 kis csirke,
2 tojás,
4 evõkanál liszt,
10dkg darált dió,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só,
olaj a sütéshez,
petrezselyemcsokor a tálaláshoz.
|
 |
A letisztított és megmosott, valamint szárazra törölt csirkét darabjaira vágjuk. A combokat
a forgóknál kettõbe, a mellet hosszában ugyancsak kettõbe, majd keresztben ismét kettõbe
vágjuk. A hátát is két részre osztjuk, a szárnyakról pedig levágjuk a szárnyvégeket.(Az
aprólékból kevés zöldséggel levest fõzhetünk.) A húsdarabok mindkét oldalát megsózzuk. A
tojást habosra felverjük, majd zúzott fokhagymával ízesítjük. A húsdarabokat elõször lisztbe
mártjuk, ezután a fokhagymás tojásban megforgatva, azonnal a darált dióba hempergetjük.
Legalább 3 ujjnyi olajat forrósítunk, amelyben mindkét oldalán szép piros-ropogósra sütjük
a csirkedarabokat. Az olajból kivéve jól leitatjuk, és melegített tálra rakjuk. A megmosott és
leitatott petrezselyemcsokrot lisztbe mártjuk, és az olajban hirtelen megsütjük. A ropogós
petrezselyemmel díszítve tálaljuk. Bármilyen köret jó hozzá, de a legjobb, ha friss salátát és
szalmakrumplit kínálunk hozzá.
A különleges ízû rántott csirke nem sokkal drágább, mint a zsemlemorzsában sütött formája.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|