WebFazek Szarnyas Rántott csirkemell
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
40 dkg csirkemell
2 tojás
1/2 teáskanál só
10 dkg liszt
1/4 teáskanál fekete bors
1/2 teáskanál fokhagymapor
6 dkg kukoricapehely
olaj vagy növényi zsíradék sütéshez

Elkeszites
A húst 12 egyforma szeletre vágjuk. A tojást, sót, lisztet és a fűszereket összekeverjük. A kukoricapelyhet egy zacskóban összetörjük, vagy nyújtófával összenyomjuk. Hurkapálcát szúrunk a húsba. A zsíradékot felforrósítjuk, amíg a fakanál nyelénél nem bugyborékol az olaj. A húst megforgatjuk a tésztában és a morzsában. Az olajba tesszük, és villa segítségével kihúzzuk a húrkapálcát. aranybarnára sütjük, és húslapáttal kivesszük (hagyjuk, hoyg lecsöpögjön az olaj), szalvétara tesszük. Frissen fogyasztjuk. Szeletelt pirított bagettel (fűszeres vajjal megkenve) fórrón tálalva nagyon ízletes.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998