WebFazek Szarnyas Ananászos csirkecomb
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 db csirkecomb
1 ananászkonzerv
1-1,5 dl tejszín
5 dkg vaj vagy margarin
kevés olaj
liszt, bors, só

Elkeszites
A csirkecombokat megnyúzzuk, és kettévágjuk. Minimálisan sós (akár el is maradhat) és nagyon borsos lisztben megforgatjuk, majd a vaj és olaj keverékében megsütjük egy kicsit. Felengedjük egy kevés vízzel, valamint az ananászkonzerv levével, és lassú tűzön puhára pároljuk. Ha puha a hús, kiszedjük, és a kockára vágott ananászt tesszük a lábasba, kicsit fôzzük, majd beleöntjük a tejszínt, és azzal már csak "összerottyantjuk". (Esetleg utánaborsozzuk egy kicsit.) A végén visszatesszük a pipicombokat. Hasábburgonyával tálaljuk. Akkor jó, ha pikánsan édes és borsos egyszerre.

A receptet Abigél küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998