



















|
Hozzávalók 4 személyre:
3 evõkanál olívaolaj,
8 csirkecomb,
1 nagy vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 húsos zöldpaprika,
4 paradicsom,
2 evõkanál paradicsompüré,
2 babérlevél,
kakukkfû,
só,
2 evõkanál pirított fenyõmag,
8 vékony szelet húsos füstölt szalonna,
1,5 dl forró csirkehúsleves (leveskockából).
|
 |
Egy evõkanál megforrósított olajon megforgatva 8-10 percig elõsütjük a csirkecombokat,
majd szûrõkanállal kiszedjük. A serpenyõbe dobjuk az ujjnyi darabokra vágott füstölt
szalonnát, ropogósra sütjük, és kiszedjük. A visszamaradt olajon megfuttatjuk a
megtisztított és apróra darabolt vöröshagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a kicsumázott
és csíkokra vágott zöldpaprikát. 3-4 perc múlva rádobjuk a meghámozott, cikkekre vágott,
friss paradicsomot, hozzáadjuk a paradicsompürét és forró csirkehúslevessel felengedjük.
Megsózzuk, babérlevéllel, kakukkfûvel fûszerezzük, majd belerakjuk a csirkecombokat, és a
sült szalonnát. Fedõ alatt csendes tûzön 30-40 percig fõzzük, amíg a hús megpuhul.
Polentával vagy burgonyapürével tálaljuk, a tetejére pirított fenyõmagot szórunk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|