WebFazek Szarnyas Csirkecomb paprikával
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók 4 személyre:
3 evõkanál olívaolaj,
8 csirkecomb,
1 nagy vöröshagyma,
2 gerezd fokhagyma,
3 húsos zöldpaprika,
4 paradicsom,
2 evõkanál paradicsompüré,
2 babérlevél,
kakukkfû,
só,
2 evõkanál pirított fenyõmag,
8 vékony szelet húsos füstölt szalonna,
1,5 dl forró csirkehúsleves (leveskockából).

Elkeszites
Egy evõkanál megforrósított olajon megforgatva 8-10 percig elõsütjük a csirkecombokat, majd szûrõkanállal kiszedjük. A serpenyõbe dobjuk az ujjnyi darabokra vágott füstölt szalonnát, ropogósra sütjük, és kiszedjük. A visszamaradt olajon megfuttatjuk a megtisztított és apróra darabolt vöröshagymát, fokhagymát, majd hozzáadjuk a kicsumázott és csíkokra vágott zöldpaprikát. 3-4 perc múlva rádobjuk a meghámozott, cikkekre vágott, friss paradicsomot, hozzáadjuk a paradicsompürét és forró csirkehúslevessel felengedjük. Megsózzuk, babérlevéllel, kakukkfûvel fûszerezzük, majd belerakjuk a csirkecombokat, és a sült szalonnát. Fedõ alatt csendes tûzön 30-40 percig fõzzük, amíg a hús megpuhul. Polentával vagy burgonyapürével tálaljuk, a tetejére pirított fenyõmagot szórunk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997