Hozzávalók:
4 kis csirkecomb vagy 2 kicsi kicsontozott csirkemell,
2 1/2 dl tej,
2 evõkanál liszt,
3 evõkanál olaj,
1 teáskanál Vegeta,
1 mokkáskanál õrölt szerecsendióvirág,
1/2 mokkáskanál törött fehérbors.
|
 |
A csirkecombokat a forgóknál, a melleket hosszában felvágjuk. A húsdarabok
mindkét okdalát gyengén megsózzuk, majd lisztbe mártjuk. Serpenyõben
felforrósítjuk az olajat, és egymás mellé beletesszük a csirkedarabokat.
Mindkét oldalukat néhány perc alatt, erõs lángon átsütjük, majd ráöntjük a
tejet. Rászórjuk a Vegetát, a borsot és a szerecsendió-örleményt. Kis lángon,
befedve, puhára pároljuk. A serpenyõt idõnként megrázogatjuk, de nem
kevergetjük, nehogy a csirkehús szétessen. 15 percnyi párolás után a
húsdarabokat megfordítjuk. Mire az étel elkészül, csak sûrû, ízes mártás marad
alatta. Bármilyen köret illik hozzá, ami mártásos húshoz való. Különösen finom
mellé a zöld vagy a piros tészta (elõbbi spenóttal, utóbbi paradicsommal gyúrt,
olasz jellegû tészta). Nagyobb adagban is érdemes elkészíteni, mert legalább 3
napig eláll a hûtõszekrény normál hûtõterében. (Akár le is fagyasztható.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|