



















|
Hozzávalók 4 személyre:
4, egyenként 150g-os csirkemell,
100g felaprított mandula,
2 teáskanálnyi õrölt mandula,
1 evõkanál liszt,
1 tojás,
2 evõkanál akácméz,
2 evõkanál ecet,
3 evõkanál olaj,
só, bors
|
 |
A felaprított mandulát 1 evõkanál olajon aranyszínûre pirítjuk. Folyamatosan keverjük,
hogy egyenletesen piruljon. Lehúzzuk a tûzrõl. 2 tálkát készítünk elõ. Az egyikben
összekeverjük a mandulát és a lisztet, a másikban az egész tojást kikeverjük egy evõkanál
vízzel és ugyanannyi olajjal. Sózzuk, borsozzuk. A hússzeleteket megmártjuk a tojásban,
majd meghempergetjük a mandulás lisztben. A maradék olajat a vajjal serpenyõben
felforrósítjuk, a hússzeleteket belefektetjük, és 8-10 percig sütjük, majd jól lecsöpögtetjük. A
serpenyõbõl kiöntjük a zsiradékot, beletesszük a mézet és az ecetet, 2-3 percig forraljuk.
Ráöntjük a csirkére, majd meghintjük az aranyszínûre pirított mandulaszilánkokkal.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|