



















|
Hozzávalók:
30 dkg pulykamellfilé (2 vékony, nagyobb szeletre vágva),
20 dkg gomba,
2 evõkanál reszelt, füstölt sajt,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött bors,
1 evõkanál konyak,
1 evõkanál liszt,
1 evõkanál zabpehely,
2 evõkanál olaj,
2 dl tejföl.
|
 |
A pulykamellszeleteket húskalapáccsal kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított
gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után nagyon
finomra metéljük, és a forró olajon éppen csak üvegesre futtatva, rátesszük a
gombát. Megsózzuk, megborsozzuk. Befedjük, és saját levében puhára párolva,
zsírjára sütjük. Egyharmad-kátharmad arányban kettéosztjuk. A kisebbik adagot
összekeverjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadjuk a reszelt
sajtot, a kissé felvert tojást, 1 evõkanál tejfölt, a konyakot és a zabpelyhet.
Összekeverjük, és 15 percre félretesszük. Közben a megmaradt párolt gombára
ráöntünk 2 dl vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és ugyancsak felöntjük a
tejföllel simára kevert liszttel. Folytonosan kevergetve sûrûre fõzzük. A
pulykamellszeleteket külön-külön alufólialapra fektetjük. A húsra felkenjük a
tölteléket, és szorosan felcsavarjuk. Az alufóliába becsomagoljuk, két végét
összenyomjuk. Nagy lábosban annyi sós vizet forralunk, amennyibe a két rolád
"úszva" belefér. 40 percig kis lángon fõzzük, majd a lébõl kivéve, hagyjuk
kihûlni. Ezután ferdén felszeleteljük, köréöntjük a gombamártást, és a sütõben
átforrósítjuk. (Mindent jó elõre elkészíthetünk, és a mélyhûtõben tárolhatjuk.)
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|