WebFazek Szarnyas Töltött pulykamell
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
30 dkg pulykamellfilé
    (2 vékony, nagyobb szeletre vágva),
20 dkg gomba,
2 evõkanál reszelt, füstölt sajt,
1 tojás,
1 kis fej vöröshagyma,
1 csokor petrezselyemzöld,
2 gerezd fokhagyma,
ízlés szerint só és törött bors,
1 evõkanál konyak,
1 evõkanál liszt,
1 evõkanál zabpehely,
2 evõkanál olaj,
2 dl tejföl.

Elkeszites
A pulykamellszeleteket húskalapáccsal kiverjük, majd megsózzuk. A megtisztított gombát vékonyra szeleteljük. A hagymát és a fokhagymát tisztítás után nagyon finomra metéljük, és a forró olajon éppen csak üvegesre futtatva, rátesszük a gombát. Megsózzuk, megborsozzuk. Befedjük, és saját levében puhára párolva, zsírjára sütjük. Egyharmad-kátharmad arányban kettéosztjuk. A kisebbik adagot összekeverjük a finomra vágott petrezselyemzölddel, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a kissé felvert tojást, 1 evõkanál tejfölt, a konyakot és a zabpelyhet. Összekeverjük, és 15 percre félretesszük. Közben a megmaradt párolt gombára ráöntünk 2 dl vizet, megsózzuk, megborsozzuk, és ugyancsak felöntjük a tejföllel simára kevert liszttel. Folytonosan kevergetve sûrûre fõzzük. A pulykamellszeleteket külön-külön alufólialapra fektetjük. A húsra felkenjük a tölteléket, és szorosan felcsavarjuk. Az alufóliába becsomagoljuk, két végét összenyomjuk. Nagy lábosban annyi sós vizet forralunk, amennyibe a két rolád "úszva" belefér. 40 percig kis lángon fõzzük, majd a lébõl kivéve, hagyjuk kihûlni. Ezután ferdén felszeleteljük, köréöntjük a gombamártást, és a sütõben átforrósítjuk. (Mindent jó elõre elkészíthetünk, és a mélyhûtõben tárolhatjuk.)


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997