



















|
Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1,2 kg csirkehús,
2 evőkanál citromlé,
10 dkg húsos szalonna,
1 teáskanál rozmaring,
1 fokhagymagerezd,
1 teáskanál só,
1/4 teáskanál feketebors,
1 tyúkhúsleveskocka,
10 kis fej föröshagyma,
20 dkg csiperkegomba,
30 dkg mélyhűtött borsó,
10 gyöngyhagyma,
5 dkg lágy vaj,
2 evőkanál liszt,
kevés cukor
|
 |
A tyúkot feldaraboljuk, megmossuk, megszáryítjuk, és citromlével bedörzsöljük. A szalonnát vágjuk fel vékony szeletekre, süssük ropogósra. A tyúkhúsrészeket a kisült zsíradékban pirítsuk meg, majd tegyük párolólábasba. 1/4 l forró vizet öntsünk hozzá. Fedjük le és pároljuk meg. A rozmaringot és a fokhagymát mozsárba törjük össze, és adjuk hozzá a sót. A sóval és az igen kevés vizben feloldott leveskockával adjuk a húshoz, a levet ízesítjük. Hámozzuk meg a hagymát, és tisztítsuk meg a gombát. Mindketőt pirítsuk meg a szalonnazsírban. A mélyhűtött borsót szitában megmosva engedjük fel. A vajjal összegyurt liszttel sürítsük be a mártást. Mindent keverjünk össze és pároljuk meg. Pikánsan ízesítsük. Vörösrizs illik hozzá, amelyet 25 dkg hosszúszemű rizsből, 3/4 l tyúklevesből, 1 evőkanál paradicsompüréből, 2 evőkanál vajból és 2 evőkanál édesnemes paprikából készítünk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|