WebFazek Szarnyas Zöldborsós csirke
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Zoldborsos csirke Hozzávalók:
Hozzávalók 4 személyre:
1,2 kg csirkehús,
2 evőkanál citromlé,
10 dkg húsos szalonna,
1 teáskanál rozmaring,
1 fokhagymagerezd,
1 teáskanál só,
1/4 teáskanál feketebors,
1 tyúkhúsleveskocka,
10 kis fej föröshagyma,
20 dkg csiperkegomba,
30 dkg mélyhűtött borsó,
10 gyöngyhagyma,
5 dkg lágy vaj,
2 evőkanál liszt,
kevés cukor

Elkeszites
A tyúkot feldaraboljuk, megmossuk, megszáryítjuk, és citromlével bedörzsöljük. A szalonnát vágjuk fel vékony szeletekre, süssük ropogósra. A tyúkhúsrészeket a kisült zsíradékban pirítsuk meg, majd tegyük párolólábasba. 1/4 l forró vizet öntsünk hozzá. Fedjük le és pároljuk meg. A rozmaringot és a fokhagymát mozsárba törjük össze, és adjuk hozzá a sót. A sóval és az igen kevés vizben feloldott leveskockával adjuk a húshoz, a levet ízesítjük. Hámozzuk meg a hagymát, és tisztítsuk meg a gombát. Mindketőt pirítsuk meg a szalonnazsírban. A mélyhűtött borsót szitában megmosva engedjük fel. A vajjal összegyurt liszttel sürítsük be a mártást. Mindent keverjünk össze és pároljuk meg. Pikánsan ízesítsük. Vörösrizs illik hozzá, amelyet 25 dkg hosszúszemű rizsből, 3/4 l tyúklevesből, 1 evőkanál paradicsompüréből, 2 evőkanál vajból és 2 evőkanál édesnemes paprikából készítünk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998