



















|
Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg feldarabolt csirke,
1 vöröshagyma,
1 citrom,
1 erõleveskocka,
5 dl száraz fehérbor,
2dl tejszín,
40g vaj, só, bors.
|
 |
A megtisztított hagymát felaprítjuk, egy kevés vajon megfuttatjuk. Rádobjuk a
csirkedarabokat, és közepes tûzön aranyszínûre pirítjuk. Hozzáöntjük a bort és beletesszük
az erõleveskockát. Sózzuk, borsozzuk, és gyenge tûzön 35 percig fõzzük, amíg a csirke
megpuhul. A húsdarabokat kivesszük, és tálalásig melegen tartjuk. A tejszínt elõször egy
kevés forró húslével összekeverjük, majd beöntjük a lábosba, 2-3 percig fõzzük, amíg a krém
üvegessé válik. Hozzákeverjük a citromlevet. A húsdarabokat ebbe a szószba helyezzük, és
azonnal tálaljuk. Rizsköret illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|