WebFazek Szarnyas Tejszínes csirke
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók 4 személyre:
1,5 kg feldarabolt csirke,
1 vöröshagyma,
1 citrom,
1 erõleveskocka,
5 dl száraz fehérbor,
2dl tejszín,
40g vaj, só, bors.

Elkeszites
A megtisztított hagymát felaprítjuk, egy kevés vajon megfuttatjuk. Rádobjuk a csirkedarabokat, és közepes tûzön aranyszínûre pirítjuk. Hozzáöntjük a bort és beletesszük az erõleveskockát. Sózzuk, borsozzuk, és gyenge tûzön 35 percig fõzzük, amíg a csirke megpuhul. A húsdarabokat kivesszük, és tálalásig melegen tartjuk. A tejszínt elõször egy kevés forró húslével összekeverjük, majd beöntjük a lábosba, 2-3 percig fõzzük, amíg a krém üvegessé válik. Hozzákeverjük a citromlevet. A húsdarabokat ebbe a szószba helyezzük, és azonnal tálaljuk. Rizsköret illik hozzá.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997