



















|
Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
80 dkg savanyúkáposzta,
2dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 mokkáskanál õrölt
babérlevél,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál csombor (borsikafû),
egy csapott mokkáskanál
törött fekete bors,
ízlés szerint só.
|
 |
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva
belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Ráöntünk egy evõkanál vizet.
Visszatéve rátesszük az elõzõleg darabjaira vágott, megsózott, és megborsozott csirkét, és
erõs tûzön mindkét oldalát lepirítjuk. Elõzõleg fél órán keresztül vízbe áztatott római
(cserép) tálat elõkészítünk. A szükség szerint átmosott és lecsöpögtetett káposztát
összekeverjük a serpenyõben maradt hagymás olajjal, a csomborral, a babérlevélporral,
sóval és 1dl tejföllel. A tálba terítjük. Tetején bõrével felfelé elhelyezzük a lepirított
csirkedarabokat. A megmaradt tejföllel bekenjük, és a tál saját tetejét ráillesztve, betoljuk a
hideg sütõbe. 10percig takaréklángon, 20percig valamivel erõsebb fokozaton, majd bõ egy
órán keresztül közepes lángon pároljuk az ételt. Ezután a tetejét levéve, ropogósra pirítjuk a
húsdarabokat. (Ha tûzálló tálban készítjük, kevés vizet öntsünk alá, és tegyük elõmelegített,
forró sütõbe, 1 óra alatt elkészül.)
Nagyon ízletes étel, nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni, mert sokáig elláll a
hûtõszekrényben.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|