WebFazek Szarnyas Káposztás csirke
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 közepes nagyságú csirke,
80 dkg savanyúkáposzta,
2dl tejföl,
1 nagy fej vöröshagyma,
2 evõkanál olaj,
1 evõkanál piros fûszerpaprika,
1 mokkáskanál õrölt babérlevél,
2 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál csombor (borsikafû),
egy csapott mokkáskanál törött fekete bors,
ízlés szerint só.

Elkeszites
Az olajon megfonnyasztjuk a finomra vágott vöröshagymát, majd a tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát és a zúzott fokhagymát. Ráöntünk egy evõkanál vizet. Visszatéve rátesszük az elõzõleg darabjaira vágott, megsózott, és megborsozott csirkét, és erõs tûzön mindkét oldalát lepirítjuk. Elõzõleg fél órán keresztül vízbe áztatott római (cserép) tálat elõkészítünk. A szükség szerint átmosott és lecsöpögtetett káposztát összekeverjük a serpenyõben maradt hagymás olajjal, a csomborral, a babérlevélporral, sóval és 1dl tejföllel. A tálba terítjük. Tetején bõrével felfelé elhelyezzük a lepirított csirkedarabokat. A megmaradt tejföllel bekenjük, és a tál saját tetejét ráillesztve, betoljuk a hideg sütõbe. 10percig takaréklángon, 20percig valamivel erõsebb fokozaton, majd bõ egy órán keresztül közepes lángon pároljuk az ételt. Ezután a tetejét levéve, ropogósra pirítjuk a húsdarabokat. (Ha tûzálló tálban készítjük, kevés vizet öntsünk alá, és tegyük elõmelegített, forró sütõbe, 1 óra alatt elkészül.) Nagyon ízletes étel, nagyobb mennyiségben is érdemes készíteni, mert sokáig elláll a hûtõszekrényben.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997