WebFazek Szarnyas Gombás csirke
Csirkecomb olaszosan
Sovány kacsasült
Töltött pulykamell
Szerecsendiós csirke
Zöldséges libavagdalt
Töltött csirkecomb
Csirkecomb paprikával
Káposztás csirke
Diós rántott csirke
Töltött csirke
Zsályás csirkenyársak
Pulykamell paprikamártással
Tejszínes csirke
Illatos csirkenyársak
Mandulás csirkemell
Csirkemell kekszben
Almás csirke (cseréptálban)
Zöldborsós csirke
Gombás csirke
Sajtos rakott pulykamell
Érdekes csirke
Tepsis pulykamell, gombával és sajttal
Varázstekercs szilvával és baconnel
Pulykamell szilvával és baconnel
Csirkecomb kókuszbundában
Rántott csirkemell
Töltött kacsa tejszínes mártással
Fácánsült
Nokedli Ottó
Sajtos csirkemell
Rozmaringos Csirke Mézzel és Citrommal
Ananászos csirkecomb
Matróztál
Gombás-tejszínes pulykamell
Tavaszi Csirke
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Gombas csirke Hozzávalók:
1 kb. 1,3 kg-os csirke,
1 evőkanál liszt,
1 kávéskanál só,
2 teáskanál édesnemes paprika,
4 evőkanál szezámolaj,
3/8 l vörösbor
1 fej vöröshagyma,
40 dkg gomba,
1/8 l tejszín

Elkeszites
A csirkét nyolc részre vágjuk, az egyes részeket megmossuk, majd megszárítjuk. A lisztet , sót és a paprikát összekeverjük, és beleforgatjuk a húsdarabokat. Az olajat egy mély serpenyőben felforrósítjuk, és a csirkedarabokat világosbarnára pirítjuk. A vörösbort hozzáöntjük, és fedő alatt 25 percig pároljuk, közben a húsokat megforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a hússal együtt megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, ha szükséges, megmossuk, és hosszúkás szeletekre vágjuk, majd ezt is a serpenyőbe tesszük, és még 5 percig pároljuk. Ha a csirke megpuhult, a levét sűrűre főzzük, és tejszyínnel finomítjuk, ízesítjük. Vajas-petrezselymes rizs, jégsaláta joghurtos öntettel és könnyű fehérbor illik hozzá.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998