



















|
Hozzávalók:
1 kb. 1,3 kg-os csirke,
1 evőkanál liszt,
1 kávéskanál só,
2 teáskanál édesnemes paprika,
4 evőkanál szezámolaj,
3/8 l vörösbor
1 fej vöröshagyma,
40 dkg gomba,
1/8 l tejszín
|
 |
A csirkét nyolc részre vágjuk, az egyes részeket megmossuk, majd megszárítjuk. A lisztet , sót és a paprikát összekeverjük, és beleforgatjuk a húsdarabokat. Az olajat egy mély serpenyőben felforrósítjuk, és a csirkedarabokat világosbarnára pirítjuk. A vörösbort hozzáöntjük, és fedő alatt 25 percig pároljuk, közben a húsokat megforgatjuk. A hagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk, és a hússal együtt megpároljuk. A gombát megtisztítjuk, ha szükséges, megmossuk, és hosszúkás szeletekre vágjuk, majd ezt is a serpenyőbe tesszük, és még 5 percig pároljuk. Ha a csirke megpuhult, a levét sűrűre főzzük, és tejszyínnel finomítjuk, ízesítjük.
Vajas-petrezselymes rizs, jégsaláta joghurtos öntettel és könnyű fehérbor illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|