Soundwave + Soundblaster + Laserbeak + Ravage + Ratbat + Rumble (WFC Siege, voyager, micromaster):

A Siege széria végéhez közeledve ez az utolsó öntvény, amit bemutatok. Csak egy maradt ki, ám Skytread-ról a Slamdance festés gyári hibás bokatörése után nem vagyok hajlandó tudomást venni, biztos, hogy egy percet sem szánok a bemutatására. Viszont Soundwave nagyon hiányzott a weboldalról, és akkor már érkezzen vele Soundblaster és az eddig kiadott kazetták is. Végülis anno a Masterpiece verziókat is így, párban mutattam be.

A figurának nem erõssége a hivatalos alt mód. Ahogy Shockwave esetében is ez egy mondvacsinált ûrhajó (4. kép). Viszont ahogy Shockwave-nak is volt nemhivatalos pisztoly módja, itt is van cybertroni lámpaoszlop, sõt kazettásmagnó mód is. Az utóbbi sajnos nehezen áll össze, és a figura karjait is le kell tépnünk hozzá, pedig elég lett volna, ha az ûrhajó helyett erre fókuszálnak.

Az átalakítása nagyon egyszerû, csak ugyebár minek...

A robot mód... nos az adja el a figurát, nem is akárhogy. Remekül hozza a karaktert, kiválóan pózolható és nagyon stabil. A mellkasán a kazettatok rugóval nyílik, az egyik kézfejét pedig úgy alakították ki, mintha a mutatóujjával éppen megnyomná a vállán a gombot. A mellkasba egy kazetta fér, és ez a különbség a két verzió között. A fekete alteregó Soundblaster (Walmart exkluzív sajnos) ugyanis vaskosabb kazetta ajtót kapott, így két kazettát is belezsúfolhatunk. Talán ennek az öntvénynek mûködik legjobban a lightpiping funkciója, megfelelõ világítás mellett kiválóan ragyog a szeme. A battle damage nekem nem hiányozna róluk, de meg lehet szokni. Egyébként szép részletgazdag a festésük.

És a kazetták. Eddig négy öntvény jelent meg, melyeket párosával a Siege Micromaster figuraszériában adtak ki. Laserbeak, Ravage korábban, Ratbat és Rumble (ribfir logika :) ) pedig a legutóbbi 5. hullámban érkezett. Tetszik, hogy a teljesen ugyanakkora (és egyébként G1 kompatibilis) kazetta alt mód mennyire más robot módot takar. Külön pozitívum, hogy kis kihajtható rögzítõk segítségével Soundwave-re is felszerelhetjük õket kazetta módban is. Nyilván érkezik majd az utolsó két karakter, kék Frenzy és Buzzsaw is.

Alt mód: 4/10
Alt mód festése: 8/10
Átalakítás nehézsége: 3/10
Átalakítás ötletessége: 4/10
Robot mód: 10/10
Robot mód festése: 9/10

Box art:

Cybertroni lámpa alt mód:

Méretarány:

Kazettásmagnó alt móddal:

Soundwave méretarány:

Kazetták:

WFC Siege bemutatók:

Vissza