



















|
Hozzávalók:
50 dkg csirkeszárny,
20 dkg rizs,
2 dl ketchup,
4 evõkanál olaj,
1 nagy fej vöröshagyma,
1 evõkanál vegeta,
kevés só és törött bors.
1 friss bazsalikomág (vagy 1 teáskanál szárított),
|
 |
A csirkeszárnyakról leszedjük a szárnyvégeket. (Levesbe belefõzhetjük.) A
megmosott szárnyakat a forgóknál kettévágjuk. A hagymát tisztítás után finomra
vágjuk, és 2 evõkanál olajon sárgára fonnyasztva, rátesszük a csirkedarabokat.
Egy-két percnyi pirítás után ráöntünk 1 pohár vizet, megsózzuk, beleszórjuk a
fûszereket, és fedõ alatt félpuhára pároljuk. Közben a megmaradt olajon
üvegesre pirítjuk a többször megmosott és lecsöpögtetett rizst. Ráöntjük a
ketchupot és még annyi vizet, hogy eredeti térfogatához képest az összes
folyadék ne legyen több a másfélszeresénél. Belekeverjük a vegetát, és befedve,
egészen kis lángon addig pároljuk, amíg az összes folyadékot elfõvi. Ekkor a
rizsre ráöntjük a csirkeszárnyat levével együtt, ismét felforraljuk, majd
befedve 30 percig hagyjuk állni, addigra az összes levet felszívja. Tálalás
elõtt az edényt - amelyben a rizses csirke fõtt - borítsuk rá egy meleg tálra.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|