WebFazek Egytaletel Káposzta tepsiben
Paradicsomos csirkeszárny
Sajtos kelbimbó
Cserepes paprikás krumpli
Káposzta tepsiben
Tepertõs burgonya
Spanyol fokhagymás krumpli
Sonkás sült paprika
Majonézes burgonya formában
Sonkagulyás
Rác patisszon
Csirkemelles trikolortészta
Ördögi chilli
Jófajta szalonnás lecsó
Hagymás-szalonnás krumpli
Zöldséges tepsis burgonya
Húsos rakott burgonya
Gombás rakott burgonya
Töltött sonka pirított sajttal
Bolgár rizseshús
Töltött padlizsán
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Külföldi Tészta különlegesség
Rakott krumpli /másképpen/
Öreglebbencs
Sváb káposzta
Káposztás nagygombóc
Rakott zöldbab
Töltött paprika
Joker-tarhonya
Töltöttkáposzta
Kukoricás töltött káposzta
Monty kedvence
Bali paradicsomos kolbásza
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
12 káposztalevél (1 közepes fej
     káposzta),
15 dkg gomba,
1 fej vöröshagyma,
1 dl rizs,
1 tojás,
2 dl tejföl,
1 marhahúsleveskocka,
1 késhegynyi törött fekete bors,
1 mokkáskanálnyi csombor (borsikafû),
1 gerezd fokhagyma,
1 evõkanál olaj,
ízlés szerint só.

Elkeszites
A káposztalevelek kemény ereit úgy vágjuk le, hogy ne lyukadjanak ki. Forrásban lévõ vízbe tesszük, és az újraforrástól számított 3 percig fõzzük, majd leszûrjük. Hagyjuk, hogy kihûljön. Közben a gombát megtisztítjuk és apróra összevágjuk. A vöröshagymát hámozás után finomra metéljük. Az olajat felforrósítjuk, rátesszük a hagymát, és megsózzuk. Néhány percnyi pirítás után a gombát is hozzáadjuk, majd befedve, saját levében puhára pároljuk. Ha zsírjára sült, a tûzrõl lehúzzuk, és a nyers, megmosott, lecsurgatott rizst belekeverjük. Hozzáadjuk még a zúzott fokhagymát, a törött borsot és a csombort. Jól összekeverjük. Egy-egy kiterített káposztalevélre egy halom rizses gombát ráteszünk, és úgy csavarjuk fel, mintha palacsintát készítenénk. Kisebb tepsibe rakjuk a göngyölegeket, majd annyi vízzel öntjük fel, amennyi bõven ellepi. Beletesszük a húsleveskockát, és alufóliával befedve az elõmelegített forró sütõbe toljuk. 35-40 percig pároljuk. A rizs a folyadék nagy részét beszívja. Ezután leöntjük a tojással összekevert tejföllel (amelybe kevés sót is tettünk), és fedetlenül megpirítjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997