WebFazek Egytaletel Sajtos kelbimbó
Paradicsomos csirkeszárny
Sajtos kelbimbó
Cserepes paprikás krumpli
Káposzta tepsiben
Tepertõs burgonya
Spanyol fokhagymás krumpli
Sonkás sült paprika
Majonézes burgonya formában
Sonkagulyás
Rác patisszon
Csirkemelles trikolortészta
Ördögi chilli
Jófajta szalonnás lecsó
Hagymás-szalonnás krumpli
Zöldséges tepsis burgonya
Húsos rakott burgonya
Gombás rakott burgonya
Töltött sonka pirított sajttal
Bolgár rizseshús
Töltött padlizsán
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Külföldi Tészta különlegesség
Rakott krumpli /másképpen/
Öreglebbencs
Sváb káposzta
Káposztás nagygombóc
Rakott zöldbab
Töltött paprika
Joker-tarhonya
Töltöttkáposzta
Kukoricás töltött káposzta
Monty kedvence
Bali paradicsomos kolbásza
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó,
1 tojás,
10-12 dkg liszt,
2 dl tej,
5 dkg reszelt trappista sajt,
1 közepes fej vöröshagyma,
3 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
olaj a sütéshez.

Elkeszites
A kelbimbók külsõ, fonnyadt levélkéit leszedegetjük. Megmossuk, majd sós, forrásban lévõ vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig fõzzük, ezután leszûrjük, és nedvszívó papíron szétterítjük, hogy hamar leszáradhasson. A "mártótésztához" a tojást a tejjel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet és az olajat, majd habverõvel simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és hozzákeverjük a megtisztított, lereszelt vagy nagyon finomra összevágott vöröshagymát. Végül belekeverjük a reszlet sajtot. A kelbimbódarabokat elõször lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk, és azonnal bõ, forró olajba rakva, szép barnáspirosra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és tetszés szerinti körettel, mártással vagy salátával tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997