



















|
Hozzávalók:
50 dkg kelbimbó,
1 tojás,
10-12 dkg liszt,
2 dl tej,
5 dkg reszelt trappista sajt,
1 közepes fej vöröshagyma,
3 evõkanál olaj,
1 mokkáskanál törött fekete bors,
1 teáskanál só,
olaj a sütéshez.
|
 |
A kelbimbók külsõ, fonnyadt levélkéit leszedegetjük. Megmossuk, majd sós,
forrásban lévõ vízbe dobjuk. Az újraforrástól számított 3 percig fõzzük, ezután
leszûrjük, és nedvszívó papíron szétterítjük, hogy hamar leszáradhasson. A
"mártótésztához" a tojást a tejjel habosra felverjük, hozzáadjuk a lisztet és
az olajat, majd habverõvel simára keverjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és
hozzákeverjük a megtisztított, lereszelt vagy nagyon finomra összevágott
vöröshagymát. Végül belekeverjük a reszlet sajtot. A kelbimbódarabokat elõször
lisztbe mártjuk, majd a tésztába forgatjuk, és azonnal bõ, forró olajba rakva,
szép barnáspirosra megsütjük. A felesleges olajat lecsöpögtetjük, és tetszés
szerinti körettel, mártással vagy salátával tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|