WebFazek Egytaletel Majonézes burgonya formában
Paradicsomos csirkeszárny
Sajtos kelbimbó
Cserepes paprikás krumpli
Káposzta tepsiben
Tepertõs burgonya
Spanyol fokhagymás krumpli
Sonkás sült paprika
Majonézes burgonya formában
Sonkagulyás
Rác patisszon
Csirkemelles trikolortészta
Ördögi chilli
Jófajta szalonnás lecsó
Hagymás-szalonnás krumpli
Zöldséges tepsis burgonya
Húsos rakott burgonya
Gombás rakott burgonya
Töltött sonka pirított sajttal
Bolgár rizseshús
Töltött padlizsán
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Külföldi Tészta különlegesség
Rakott krumpli /másképpen/
Öreglebbencs
Sváb káposzta
Káposztás nagygombóc
Rakott zöldbab
Töltött paprika
Joker-tarhonya
Töltöttkáposzta
Kukoricás töltött káposzta
Monty kedvence
Bali paradicsomos kolbásza
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
50 dkg burgonya,
2 dl kefir,
1 dl majonéz,
1 dl tej,
1 kis fej vöröshagyma,
1/2 dl fehér bor,
2 evõkanál zseltinpor,
só és törött bors ízlés szerint,
2 evõkanál ecet,
1 csokor snidling vagy zöldhagyma szára,
1 evõkanál cukor.

Elkeszites
A burgonyát héjában megfõzzük, majd meghámozva, vékony karikákra, s a karikákat kis kockákra vágjuk. Ecettel, cukorral, kevés sóval kellemes, nem túl savanyú levet készítünk, amelybe a még meleg burgonyát belerakjuk. Legalább fél óráig benne hagyjuk, közben elkészítjük a mártást. A majonézt simára keverjük a kefirrel, a borral, a nagyon apróra vágott snidlinggel vagy zöldhagymaszárral, és kevés sóval, borssal ízesítjük. A megtisztított hagymát egészen kis kockákra vágjuk, és megsózva, 15 percig hagyjuk állni. A zselatint kis lábasba szórjuk, ráöntjük a tejet, és néhány percnyi áztatás után kis lángon, folyamatos kevergetés közben folyósra olvasztjuk. Mélyebb salátástálba öntjük a mártást, hozzáadjuk a közben leszûrt burgonyát, a hagymát (nem kell kicsavarni), legvégül pedig belekeverjük a már csak langyos zselatint. Egy õzgerinc formát folpack fóliával kibélelünk, beleöntjük a majonézes burgonyát, majd a tetejét is befedve, a hûtõszekrényben szilárdulásig hûtjük. Tálalás elõtt deszkára borítjuk, és ujjnyi vastag szeletekre vágjuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997