WebFazek Egytaletel Töltött paprika
Paradicsomos csirkeszárny
Sajtos kelbimbó
Cserepes paprikás krumpli
Káposzta tepsiben
Tepertõs burgonya
Spanyol fokhagymás krumpli
Sonkás sült paprika
Majonézes burgonya formában
Sonkagulyás
Rác patisszon
Csirkemelles trikolortészta
Ördögi chilli
Jófajta szalonnás lecsó
Hagymás-szalonnás krumpli
Zöldséges tepsis burgonya
Húsos rakott burgonya
Gombás rakott burgonya
Töltött sonka pirított sajttal
Bolgár rizseshús
Töltött padlizsán
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Külföldi Tészta különlegesség
Rakott krumpli /másképpen/
Öreglebbencs
Sváb káposzta
Káposztás nagygombóc
Rakott zöldbab
Töltött paprika
Joker-tarhonya
Töltöttkáposzta
Kukoricás töltött káposzta
Monty kedvence
Bali paradicsomos kolbásza
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
4 zöldpaprika x 2 fej vöröshagyma
2 evőkanál olaj
6 dkg búzadara
20 dkg darálthús
1/8 liter húsleves
1 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál édesnemes paprika
5 dkg reszelt parmezán
ízlés szerint só, bors
1/4 liter tejföl
2 evőkanál paradicsompüré
1 evőkanál ketchup

Elkeszites
A paprikák tetejét levágjuk, az ereket eltávolítjuk, kimagozzuk. Egyenként forrásban lévő vízbe dobjuk, egyszer felfőzzük, majd lecsepegtetjük. A hagymát megtisztítjuk, kockára vágjuk, majd olajban világosra pároljuk. A búzadarát hozzáadjuk, és egy kicsit együtt pirítjuk. Beletesszük a darálthúst, és egy kissé megsütjük. HOzzáadjuk a levest, fűszereket és a parmezánsajtot, sóval és borssal ízesítjük. a paprikát ezzel megtöltjük, és a levágott tetőket visszatesszük. A tejfölt a paradicsompürét és a ketchupot összekeverjük és felfőzzük. A paprikát beletesszük, és fedő alatt 20 percig pároljuk. Tálalás előtt a mártást krémesre keverjük és ízesítjük.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998