



















|
Hozzávalók:
8 db szép zöldpaprika,
20 dkg gépsonka,
1 tojás,
1 zsemle vagy 1 szelet kenyér,
1/2 dl tej,
1 evõkanál tejföl,
2 gerezd fokhagyma,
só és törött bors ízlés
szerint,
olaj a sütéshez,
a tetejére 1 1/2 dl tejföl és 1 csokor kapor.
|
 |
A zöldpaprikákat megmossuk, a szár felõli oldaláról levágjuk a "kalapot", és az
ereket kiszedjük belõle. Kiöblítjük és lecsöpögtetjük. A töltelékhez a
kalapokon lévõ paprikát leszedjük, és apróra összevágva, félretesszük. A
zsemlét kis kockákra aprítjuk, majd a tojással elhabart tejet ráöntve, jól
összekeverjük. Hozzátesszük a nagyon apróra vágott sonkát, a tejfölt, a zúzott
fokhagymát, és sóval, borssal ízesítjük. A masszához még hozzáadjuk a félretett
paprikadarabkákat, és az egészet jól összekeverjük. Az elkészült tölteléket
betöltjük a paprikákba. Háromujjnyi olajat forrósítunk, s egyenként nagyon
óvatosan beleeresztjük a töltött paprikákat. 5 percig sütjük az egyik, majd
további 5 percig a másik oldalát. Csipesszel kiszedjük az olajból, és
lecsurgatva, melegen tálaljuk. Ki-ki megöntözi a kaporral és csipetnyi sóval
elkevert tejföllel. Párolt rizs vagy sült burgonya, esetleg párolt zöldség
illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|