Hozzávalók:
60 dkg darált sertéshús, vagy borjúhús
50 dkg friss zöldbab
3 pohár tejföl
2 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
5 dkg füstölt szalonna
só, bors, paprika
|
 |
A füstölt szalonnát apróra vágjuk, üvegesre hevítjük.
Az apróra vágott vöröshagymát a szalonnazsíron megpirítjuk, beletesszük a darált húst, ízesítjük pirospaprikával, fokhagymával, és fedő alatt pároljuk, míg pörkölt állagú nem lesz. Közben a tisztított zöldbabot kétujjnyira vágjuk, sós vízben vajpuhára főzzük. Jénai tálat vajjal kikenünk, a lecsepegtetett babot és a darált pörköltet rétegesen belehelyezzük. Az utolsó réteg bab legyen. Tejföllel meglocsoljuk és 30 percig sütőben sütjük. Könnyű rozéval fogyasztandó.
A receptet Ekker József küldte.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|