WebFazek Egytaletel Spanyol fokhagymás krumpli
Paradicsomos csirkeszárny
Sajtos kelbimbó
Cserepes paprikás krumpli
Káposzta tepsiben
Tepertõs burgonya
Spanyol fokhagymás krumpli
Sonkás sült paprika
Majonézes burgonya formában
Sonkagulyás
Rác patisszon
Csirkemelles trikolortészta
Ördögi chilli
Jófajta szalonnás lecsó
Hagymás-szalonnás krumpli
Zöldséges tepsis burgonya
Húsos rakott burgonya
Gombás rakott burgonya
Töltött sonka pirított sajttal
Bolgár rizseshús
Töltött padlizsán
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Külföldi Tészta különlegesség
Rakott krumpli /másképpen/
Öreglebbencs
Sváb káposzta
Káposztás nagygombóc
Rakott zöldbab
Töltött paprika
Joker-tarhonya
Töltöttkáposzta
Kukoricás töltött káposzta
Monty kedvence
Bali paradicsomos kolbásza
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
8 nagy, egyforma krumpli,
1 ecetes sárga paprika,
1 fej vöröshagyma,
4 evõkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál paradicsompüré,
2 evõkanál marinált
     paradicsom-paprika,
1 evõkanál kimagozott fekete olajbogyó,
ízlés szerint só, csipetnyi cukor.

Elkeszites
A héjastól megmosott krumplikat megfõzzük, majd még melegen meghámozzuk és félbevágjuk. Belsejüket kissé kivájjuk, és a forgácsot apróra vagdossuk vagy összetörjük. Nagy tepsibe helyezzük, üregükkel felfelé. Közben a vöröshagymát hámozás után finomra összevágjuk. Serpenyõbe csorgatjuk az olajat, majd megpirítjuk rajta a hagymát. A tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és ráöntünk 2 evõkanál vizet, valamint a paradicsompürét. A tûzre visszatesszük, és hozzáadjuk a nagyon finomra vágott olajbogyót, valamint az apróra összevágott marinált paprikát és a kierezett savanyú paprikát. Fontos, hogy egyformán apróra legyen minden összevágva. Néhány percnyi pirítás után belekeverjük a zúzott fokhagymát. A keverékbe beledolgozzuk a kivájt krumpliforgácsot, és ha szükséges, kevés sóval, csipetnyi cukorral utánaízesítjük. A paprikás masszát jól megpúpozva betöltjük a krumplikba. Elõmelegített forró sütõben kissé megpirítjuk a tetejét.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997