



















|
Hozzávalók:
8 nagy, egyforma krumpli,
1 ecetes sárga paprika,
1 fej vöröshagyma,
4 evõkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 teáskanál paradicsompüré,
2 evõkanál marinált paradicsom-paprika,
1 evõkanál kimagozott fekete olajbogyó,
ízlés szerint só, csipetnyi cukor.
|
 |
A héjastól megmosott krumplikat megfõzzük, majd még melegen meghámozzuk és
félbevágjuk. Belsejüket kissé kivájjuk, és a forgácsot apróra vagdossuk vagy
összetörjük. Nagy tepsibe helyezzük, üregükkel felfelé. Közben a vöröshagymát
hámozás után finomra összevágjuk. Serpenyõbe csorgatjuk az olajat, majd
megpirítjuk rajta a hagymát. A tûzrõl lehúzva belekeverjük a pirospaprikát, és
ráöntünk 2 evõkanál vizet, valamint a paradicsompürét. A tûzre visszatesszük,
és hozzáadjuk a nagyon finomra vágott olajbogyót, valamint az apróra
összevágott marinált paprikát és a kierezett savanyú paprikát. Fontos, hogy
egyformán apróra legyen minden összevágva. Néhány percnyi pirítás után
belekeverjük a zúzott fokhagymát. A keverékbe beledolgozzuk a kivájt
krumpliforgácsot, és ha szükséges, kevés sóval, csipetnyi cukorral
utánaízesítjük. A paprikás masszát jól megpúpozva betöltjük a krumplikba.
Elõmelegített forró sütõben kissé megpirítjuk a tetejét.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|