



















|
Hozzávalók:
1 kg padlizsán,
20 dkg sertésdagadó,
5 dkg rizs,
2 fej vöröshagyma,
25 dkg paradicsom,
20 dkg gomba,
egy csipet fokhagymapor,
1 teáskanál édesnemes paprika,
1/2 teáskanál bors,
egy csipet örölt köménymag,
1 evőkanál apróra vágott petrezselyem,
1/8 liter húsleves(kockából)
10 dkg reszelt ementáli,
2 dl tejföl,
1 evőkanál keményítő,
1 evőkanál paradicsompüré,
egy csipet cukor , só
|
 |
A padlizsánt hosszában félbevágjuk, kikaparjuk a belsejét és besózzuk. A gyümölcs húsát kockára vágjuk és besózzuk. A sertésdagadót kockára vágjuk, és ropogósra sütjük. A rizst 1/8 liter vízben megfőzzük.
A hagymát apróra vágjuk. A paradicsomot meghámozzuk és felaprítjuk. A gombát megtisztítjuk és felszeleteljuk.
A paradicsomot, a gombát és a kockára vágott padlizsánt hozzáadjuk a rizshez. Megfűszerezzük a rizses keveréket és 5 percig pároljuk. Petrezselyemmel összekeverve a padlizsánba töltjük. Szorosan egymás mellé tesszük egy tepsiben, és leöntjük húslevessel. Sajtot szórunk rá és megpiritjuk. A húsléből és a maradék hozzávalókból mártást készítünk.
Burgonyapüré és finom vörösbor illik hozzá.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|