



















|
Hozzávalók:
40 dkg sertéshús,
1 evőkanál olaj,
1 teáskanál só,
2 teáskanál édesnemes paprika,
1/4 teáskanál bors,
2 fokhagymagerezd,
2 evőkanál paradicsompüre,
1 l húsleves,
1 zöld paprika,
1 piros paprika,
3 fej vöröshagyma,
25 dkg hosszúszemű rizs
|
 |
A hűst 2 cm-es daragokra vágjuk, és olajban tíz percig sütjük. A fűszereket, a paradicsompürét és a forró húslevest hozzáadjuk. Felforraljuk, és fedő alatt puhára főzzük. A paprikát négyfelé vágjuk, kimagozzuk és csíkokra szedjük. A hagymát megtisztítjuk és negybe vágjuk. A paradicsomot rövid időre a forró levesbe tesszük, majd hideg vízben lemossuk, a bőrét lehúzzuk és négybe vágjuk. A rizst hozzáadjuk és felforraljuk. A paprikát és hagymát belekeverjük, és puhára főzzük. A paradicsomot az utolsó öt percben tesszük hozzá. A rizseshúst keverés nélkül puhára főzzük, és végül ízesítjük.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|