WebFazek Egytaletel Zöldséges tepsis burgonya
Paradicsomos csirkeszárny
Sajtos kelbimbó
Cserepes paprikás krumpli
Káposzta tepsiben
Tepertõs burgonya
Spanyol fokhagymás krumpli
Sonkás sült paprika
Majonézes burgonya formában
Sonkagulyás
Rác patisszon
Csirkemelles trikolortészta
Ördögi chilli
Jófajta szalonnás lecsó
Hagymás-szalonnás krumpli
Zöldséges tepsis burgonya
Húsos rakott burgonya
Gombás rakott burgonya
Töltött sonka pirított sajttal
Bolgár rizseshús
Töltött padlizsán
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Külföldi Tészta különlegesség
Rakott krumpli /másképpen/
Öreglebbencs
Sváb káposzta
Káposztás nagygombóc
Rakott zöldbab
Töltött paprika
Joker-tarhonya
Töltöttkáposzta
Kukoricás töltött káposzta
Monty kedvence
Bali paradicsomos kolbásza
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
1 kg burgonya
450 g mirelit vegyes zöldség (borsó, kukorica, sárgarépa stb.)
2 fej vöröshagyma
3 evőkanál étolaj
1 csapott evőkanál ételizesitő
3 dl viz

Elkeszites
A vöröshagymát és a megtisztitott burgonyát kb. 3 mm vastag karikákra vágjuk. A tűzálló edény vagy a tepsi aljára öntjük az olajat és egy rétegben beletesszük a vöröshagymát. A burgonyakarikákat laza átfedésben elkezdjük berakni, közben az aprózöldséget közé szórjuk. Rászórjuk az ételizesitőt, átforgatjuk, majd ráöntjük a vizet. Rátesszük a tűzálló tálra a tetejét, ha tepsiben készitjük, letakarjuk alufóliával. Kb.200 °C-on 50 percet sütjük, negyedóránként átforgatva. Ha a viz nagyon elfőtt, pótolhatjuk. Leve nélkül tálaljuk, a fűszeres lé levesalapként felhasználható. Izlés szerint majonézzel, hideg mártással is leönthetjük.

A receptet Major Virág küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998