



















|
Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
1 nagyobb patisszon,
25 dkg zöldpaprika,
4 db kemény paradicsom,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 dl tejföl,
3 evõkanál liszt,
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
10 dkg sliced bacon (szeletelt császárhús),
só és törött bors ízlés szerint.
|
 |
A burgonyát héjában puhára fõzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A
patisszont meghámozzuk, kimagvaljuk és félujjnyi szeletekre vágjuk. Megsózzuk
és félretesszük. A paradicsomot karikára vágjuk, a zöldpaprikát felszeleteljük,
a hagymát ugyancsak felkarikázzuk. A császárhús felét nagyon apróra vágjuk, a
másik felét kétcentis csíkokra metéljük. A nagyon apró császárhúst saját
zsírján ropogósra sütjük, és a zúzott fokhagymával együtt belekeverjük a
tejfölbe. A lisztet, a pirospaprikát, 1 teáskanálnyi sót, citromhéjat és 1
mokkáskanál borsot összekeverünk, majd a patisszonszeleteket megmártjuk benne.
Egy nagy tepsit elõkészítünk: az aljára terítjük a megmaradt paprikás liszttel
meghintett burgonyakarikákat. Erre rálocsolunk egy kevés, ízesített tejfölt,
majd paradicsomkarikákkal és paprikaszeletekkel beborítjuk. Erre tesszük
sorban, egymás mellé a lisztes patisszonszeleteket, és a rétegezést addig
folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére öntjük a
megmaradt tejfölt, és beborítjuk a császárhúsdarabokkal. Fedetlenül betoljuk az
elõmelegített forró sütõbe és 30 percig sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997
|
|