WebFazek Egytaletel Rác patisszon
Paradicsomos csirkeszárny
Sajtos kelbimbó
Cserepes paprikás krumpli
Káposzta tepsiben
Tepertõs burgonya
Spanyol fokhagymás krumpli
Sonkás sült paprika
Majonézes burgonya formában
Sonkagulyás
Rác patisszon
Csirkemelles trikolortészta
Ördögi chilli
Jófajta szalonnás lecsó
Hagymás-szalonnás krumpli
Zöldséges tepsis burgonya
Húsos rakott burgonya
Gombás rakott burgonya
Töltött sonka pirított sajttal
Bolgár rizseshús
Töltött padlizsán
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Külföldi Tészta különlegesség
Rakott krumpli /másképpen/
Öreglebbencs
Sváb káposzta
Káposztás nagygombóc
Rakott zöldbab
Töltött paprika
Joker-tarhonya
Töltöttkáposzta
Kukoricás töltött káposzta
Monty kedvence
Bali paradicsomos kolbásza
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
60 dkg burgonya,
1 nagyobb patisszon,
25 dkg zöldpaprika,
4 db kemény paradicsom,
2 nagy fej vöröshagyma,
4 dl tejföl,
3 evõkanál liszt,
4 gerezd fokhagyma,
1 teáskanál piros fûszerpaprika,
1 mokkáskanál reszelt citromhéj,
10 dkg sliced bacon (szeletelt császárhús),
só és törött bors ízlés szerint.

Elkeszites
A burgonyát héjában puhára fõzzük, majd meghámozzuk és felkarikázzuk. A patisszont meghámozzuk, kimagvaljuk és félujjnyi szeletekre vágjuk. Megsózzuk és félretesszük. A paradicsomot karikára vágjuk, a zöldpaprikát felszeleteljük, a hagymát ugyancsak felkarikázzuk. A császárhús felét nagyon apróra vágjuk, a másik felét kétcentis csíkokra metéljük. A nagyon apró császárhúst saját zsírján ropogósra sütjük, és a zúzott fokhagymával együtt belekeverjük a tejfölbe. A lisztet, a pirospaprikát, 1 teáskanálnyi sót, citromhéjat és 1 mokkáskanál borsot összekeverünk, majd a patisszonszeleteket megmártjuk benne. Egy nagy tepsit elõkészítünk: az aljára terítjük a megmaradt paprikás liszttel meghintett burgonyakarikákat. Erre rálocsolunk egy kevés, ízesített tejfölt, majd paradicsomkarikákkal és paprikaszeletekkel beborítjuk. Erre tesszük sorban, egymás mellé a lisztes patisszonszeleteket, és a rétegezést addig folytatjuk, amíg csak el nem fogynak a hozzávalók. A tetejére öntjük a megmaradt tejfölt, és beborítjuk a császárhúsdarabokkal. Fedetlenül betoljuk az elõmelegített forró sütõbe és 30 percig sütjük. Kockákra vágva tálaljuk.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997