



















|
Hozzávalók:
25 dkg gomba,
2 evőkanál vaj,
2 evőkanál liszt,
1/8 l tejszín,
1/8 l fehérbor,
só, bors,
1 tojás,
40 dkg főtt sonka ( 8 szelet)
két kis paradicsom,
7,5 dkg reszelt ementáli sajt,
petrezselyem ízlés szerint
|
 |
A felszeletelt gombát rövid ideig vajban pirítjuk, majd kivesszük belőle. Lisztet keverünk a zsíradékba, fehérborral és tejszínnel felöntjük, és addig főzzük, amíg be nem sürősödik. Levesszük a tűzről, megfűszerezzük, és hozzákeverjük a gombát és a tojást.
Egymás mellé helyezzük a sonkaszeleteket, és elosztjuk rajta a tölteléket. Tasakokat formálunk belőle, és sütőformába tesszük. Paradicsomszeleteket teszünk közé, és kicsit megsózzuk.
Megszórjuk sajttal. Az előmelegített sütő felső részébe helyezzük, és addig sütjük, amíg a sajt ráolvad.
|
EXTERNET Web-Art Mûhely 1997-1998
|
|