WebFazek Egytaletel Húsos rakott burgonya
Paradicsomos csirkeszárny
Sajtos kelbimbó
Cserepes paprikás krumpli
Káposzta tepsiben
Tepertõs burgonya
Spanyol fokhagymás krumpli
Sonkás sült paprika
Majonézes burgonya formában
Sonkagulyás
Rác patisszon
Csirkemelles trikolortészta
Ördögi chilli
Jófajta szalonnás lecsó
Hagymás-szalonnás krumpli
Zöldséges tepsis burgonya
Húsos rakott burgonya
Gombás rakott burgonya
Töltött sonka pirított sajttal
Bolgár rizseshús
Töltött padlizsán
Burgonyafelfújt vagdalthússal
Külföldi Tészta különlegesség
Rakott krumpli /másképpen/
Öreglebbencs
Sváb káposzta
Káposztás nagygombóc
Rakott zöldbab
Töltött paprika
Joker-tarhonya
Töltöttkáposzta
Kukoricás töltött káposzta
Monty kedvence
Bali paradicsomos kolbásza
Borkorcsolya
Desszert
Egytaletel
Edesseg
Fozelek
Halétel
Húsétel
Ital
Koret
Leves
Martas
Salata
Sorkorcsolya
Sutemeny
Szarnyas
Szendvics
Teszta
Tojásétel
Zöldségétel
Vegetáriánus ételek
Gyerekeknek

Hozzávalók:
személyenként 2 szelet karaj vagy tarja
1-1,5 kg burgonya
3-4 közepes vöröshagyma
2-4 dl tejföl
só, bors, pirospaprika, zsíradék

Elkeszites
A kb. 1 cm vastag hússzeleteket kézzel vagy esetleg húsklofolóval kissé megütögetjük, majd sóval, borssal és pirospaprikával beszorjuk a szeletek mindkét oldalát. A húst félretesszük, a burgonyát meghámozzuk, megmossuk és 4-5 miliméteres karikákra vágjuk. A kizsírozott tepsibe behelyezzük a hússzeleteket, a tetejére karikázzuk a vöröshagymát, majd befedjük burgonyakarikákkal. Kb. két sor burgonya után (soronként sózzuk a burgonyát!), ráöntjük a tejföl felét, majd folytatjuk a burgonyarétegek rakását. Az utolsó sorra ráöntjük a maradék teljfölt. Alufóliával letakarjuk és előmelegített sütőben 200-250 fokon, kb. 1-1,5 órát sütjük. Ha a hús és a burgonya megsült, fólia nélkül egy kicsit pirítjuk a rakott burgonya tetejét.

A receptet Barbi küldte.


EXTERNET Web-Art Mûhely
1997-1998